27.11.2021

Slovácko míří na jih Čech. Zastaví Viktoria pokles formy v duelu s Bohemians?

FC Viktoria Plzeň / Michal Belšán

Redakce O2 TV Sport

Základní část FORTUNA:LIGY se o víkendu 16. kolem přehoupne do své druhé poloviny. O2 TV Sport přinese ze sobotního programu dva přímé přenosy, ostatní utkání lze sledovat v multidimenzi. Superstudio startuje ve 14.30 hodin.

Sobota 27. listopadu 2021 od 15.00 hodin: SK Dynamo České Budějovice – 1. FC Slovácko

Dynamo v minulém kole neuspělo v Ďolíčku 1:3, v úterý navíc vypadlo z MOL Cupu po prohře v Olomouci na penalty po předchozí remíze 1:1. Jihočeši mají v polovině soutěže na svém kontě 18 bodů.

„Mohli jsme být v tabulce výš, ale měli jsme i další ztráty. Na druhou stranu jsme se s klukama v kabině bavili, že při některých domácích výhrách jsme měli štěstí. Nesmíme se z jedné porážky složit, je třeba v úterý postoupit přes Olomouc a doma zabrat proti Slovácku,“ řekl pro www.dynamocb.cz brankář Vojtěch Vorel.

„Přijede k nám opravdu velice kvalitní soupeř. Myslím si, že jsou aspirantem na nejvyšší příčky v tabulce. Mají zkušené mužstvo, které je už delší dobu pohromadě. Jsou v laufu a víme, co nás bude v sobotu čekat. Musíme se dobře připravit, zregenerovat a budeme chtít uspět,“ doplnil jej pro web Dynama kouč David Horejš.

Slovácko se po jasné domácí výhře nad Spartou vyhouplo na druhé místo tabulky, ve FORTUNA:LIZE bodovalo deset utkání v řadě.

„Byl to nádherný zápas, super výsledek, ale 4:0 je určitě bonus, to nikdo z nás nečekal. Spokojení bychom byli, i kdybychom vyhráli 1:0. Ale jsem rád, že se to takto sešlo. Milanův rekord, vyprodaný zápas, vysoká výhra a k tomu ještě branka,“ vrátil se v rozhovoru pro www.fcslovacko.cz k cennému vítězství záložník Slovácka Daniel Holzer.

„V Českých Budějovicích to bude jiný zápas. Dynamo si na nás dá větší pozor, v tomto to pro nás bude těžší. Přeci jen soupeři se na nás chtějí vytáhnout a podle toho vypadá i taktika. Je rozdíl hrát na brejky, nebo posuvnou kombinací musíte překonávat soupeře. To jsou dva naprosto odlišné styly, ale s oběma už jsme se setkali, a pokud předvedeme podobný výkon jako se Spartou, tak to zvládneme,“ dodal.

Moderátor: David Sobišek. Expert: Jakub Podaný. Komentátoři: Václav Pilný a Radek Šilhan. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Sobota 27. listopadu 2021 od 18.00 hodin: FC Viktoria Plzeň – Bohemians Praha 1905

Plzeň tři kola po sobě nevyhrála a opustila vedoucí příčku tabulky FORTUNA:LIGY. Na vítěznou vlnu se chtějí Západočeši vrátit proti Bohemians 1905, s nimiž doma prohráli jediné z šestnácti ligových utkání.

„V Ďolíčku je specifické prostředí. Bohemka venku je trochu jiné mužstvo. Nicméně jde o tým, který dovede měnit rozestavení ze tří obránců na čtyři. Umí hrát na dva i na tři útočníky. Jde o zajímavě složené mužstvo. Troufnu si říci, že to je nevyzpytatelný soupeř. My se budeme snažit, aby se soupeři zápas nevyvedl, my byli lepší a vyhráli jsme,“ uvedl asistent trenéra Viktorie Pavel Horváth pro www.fcviktoria.cz.

V srpnu Klokani s Plzní v domácím prostředí padli 1:2. „Nevím, zda jsou nyní zranitelnější,“ řekl asistent trenéra Erich Brabec a pro www.bohemians.cz pokračoval: „Stejně jako ostatním týmům, tak ani jim se nevyhnuly karetní tresty a různá zranění. Poslední zápasy Plzeň výsledkově nezvládla. Na začátku sezony zvládali jednotlivá utkání uválčit a vyhrát třeba o gól. To ukazovalo sílu týmu, ale nyní už se jim to nedaří.“

Moderátor: David Sobišek. Experti: Pavel Hoftych a Jan Rajnoch. Komentátoři: Jan Homolka a Aleš Svoboda. Reportér: Martin Kubičík.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME