21.11.2021

Slovácko rozebralo Spartu a je už druhé

1. FC Slovácko

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté pražské Sparty podlehli v 15. kole FORTUNA:LIGY Slovácku na jeho hřišti 0:4, čímž vyrovnali svou nejvyšší porážku v historii samostatné ligy.

Slovácko zdolalo v lize Spartu po třech porážkách a v nejvyšší soutěži vyhrálo doma poosmé za sebou, z toho posedmé v tomto ročníku. V tabulce české nejvyšší soutěže drží krok s Plzní, oba týmy dýchají s tříbodovým mankem na záda první Slavii. Nejvyšší výhru domácích nad Spartou v ligových dějinách viděl vyprodaný stadion – 7701 diváků.

„Smekám před mužstvem. Klíčové bylo, že jsme se po ztrátách výborně vraceli a zdvojovali nebo ztrojovali soupeře, nedávali jsme jim prostor,“ vyzdvihl kouč Martin Svědík výkon svých svěřenců v rozhovoru s Vladimírem Grebennikovem.

Zkušený záložník Slovácka Milan Petržela odehrál proti Spartě své 437. utkání v nejvyšší české soutěži a osamostatnil se na čele historických tabulek. „Je nádherné, že jsme udělali takovou třešničku na dort. O to je to sladší. Pořádně si to užiju,“ hlásil šťastný oslavenec.

Útočník Slovácka Václav Jurečka přispěl ke zničení Sparty 4:0 gólem a asistencí. „Ani jsem nečekal, že to tak dobře trefím,“ okomentoval skromně svou sedmou branku v sezoně. A dodal, že hrát na hrotu ofenzivy se vlastně pořád ještě učí…

Sparta v souboji týmů z čela tabulky vyhořela, kritickými slovy nešetřil její hlavní trenér Pavel Vrba: „My jsme chtěli hrát profesorsky. Slovácko hrálo jednoduše, důrazně, soubojově, neporadili jsme si s tím. Do útočné i obranné fáze jsme zahráli špatně. Hodně jsme jim to zjednodušili.“


1. FC Slovácko – Sparta Praha 4:0 (2:0).
Branky:
14. Kalabiška, 43. Jurečka, 57. Holzer, 85. Cicilia. Rozhodčí: Franěk – Horák, Vlček – Berka. Žluté karty: Petržela, Kalabiška – Štetina, Pavelka, Pulkrab, Hložek. Diváci: 7701 (vyprodáno).
Slovácko: Nguyen – Reinberk, Kadlec, Hofmann, Kalabiška – Havlík, Sadílek – Petržela (68. Navrátil), Kohút (62. Daníček), Holzer (79. Tomič) – Jurečka (79. Cicilia). Trenér: Svědík.
Sparta: Nita – Wiesner (21. Vindheim), Panák, Štetina, Hancko – Pavelka, Ladislav Krejčí II (58. Sáček) – Haraslín (79. Karlsson), Hložek, Ladislav Krejčí I (58. Dočkal) – Minčev (46. Pulkrab). Trenér: Vrba.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME