09.11.2022

Sparta jasně přehrála Slovácko

AC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Sparty porazili v dohrávce 14. kola FORTUNA:LIGY Slovácko 4:0 a navázali na sobotní vítězství 1:0 na hřišti obhájce titulu z Plzně. Pražané ztrácejí na vedoucí Viktorii devět bodů, o čtyři méně pak na městského rivala Slavii.

O triumfu v repríze květnového finále domácího poháru, které vyhrál tým z Uherského Hradiště, rozhodli Letenští už v prvním poločase. Nejprve se prosadil Lukáš Sadílek a po něm Tomáš Čvančara. Ve druhé půli se mezi střelce zapsali Lukáš Haraslín a střídající Adam Karabec. Sparta bodovala ve 13 z posledních 14 kol.

Sparťanský triumf 4:0 v dohrávce nad Slováckem zastínilo dění na tribunách, kvůli pyrotechnice z kotle domácích byl zápas v první půli dokonce chvíli přerušen. „Nic takového jsem ještě nezažil. Chci ale ocenit lidi, kteří na tribunách zůstali a podporovali nás, i když ultras odešli. To jsou fanoušci, které potřebujeme, byli skvělí,“ pravil v rozhovoru s Terezou Kubíčkovou vděčně kouč Brian Priske, který byl samozřejmě spokojen i s výsledkem.

Lukáš Sadílek ve středeční dohrávce poprvé v kariéře nastoupil proti mateřskému klubu. Spartu navíc k výhře nad Slováckem 4:0 nasměroval úvodním gólem utkání. „Je těžké, když celou kariéru strávíte v nějakém klubu a potom proti němu nastoupíte, je to taková psychická hra. Oslavu gólu jsem musel potlačit, jsem emotivní, ale ke Slovácku mám velkou úctu,“ vyznal se po zápase záložník Sparty.

Slovácko prohrálo v dohrávce na Spartě vysoko 0:4. „Když hrajete se Spartou, musíte vyhrávat souboje, být agresivní. My jsme spíš hráli fotbal, vytvořili jsme si pár šancí, ale v šestnáctce se chováme špatně. Sparta vyhrála zaslouženě, náš výkon nebyl dobrý ani v jedné fázi,“ láteřil kouč Martin Svědík.

AC Sparta Praha – 1. FC Slovácko 4:0 (2:0).
Branky:
9. Sadílek, 30. Čvančara, 65. Haraslín, 89. Karabec. Rozhodčí: Machálek – Hájek, Antoníček – Zelinka. Žluté karty: Minčev – Tomič. Diváci: 10 851.
AC Sparta Praha: Kovář – Vitík, Panák (77. Højer), Sørensen – Mejdr, Sadílek, Pavelka (77. Karabec), Zelený – Čvančara (47. Daněk), Kuchta (78. Kaštánek), Haraslín (67. Minčev). Trenér: Priske.
1. FC Slovácko: Nguyen – Tomič, Hofmann, Kadlec (78. Šimko), Kalabiška – Daníček, Ljovin (46. Kohút) – Petržela (77. Brandner), Havlík, Holzer (67. Duskí) – Mihálik (77. Vecheta). Trenér: Svědík.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME