21.11.2021

Sparta opět prohrála, Oceláři odskočili Mountfieldu, Hübl vstřelil 400. gól

HC Verva Litvínov

Redakce O2 TV Sport

Pětadvacátým kolem pokračovala v neděli Tipsport extraliga. Sparta nestačila v Českých Budějovicících, Třinec vyhrál v Karlových Varech a Viktor Hübl vsítil již 400. branku v naší nejvyšší soutěži.

Hokejisté vedoucího Třince uspěli na ledě Energie 5:2, počtvrté za sebou naplno bodovali a poosmé v řadě zvítězili venku. „Od začátku jsme byli nachystaní a takticky jsme zápas zvládli skvěle. Tedy až na ten konec, kdy jsme dostali dva slepené góly. Jinak jsme po celý zbytek utkání byli lepší,“ zhodnotil výhru pro www.hcocelari.cz útočník Ondrej Šedivý, jenž vstřelil první branku svého týmu.

Hokejisté druhého Hradce Králové podlehli v Mladé Boleslavi 3:4 v prodloužení, prohráli po sérii osmi vítězství a na vedoucí Třinec ztrácejí sedm bodů. Bruslařský klub zabral po dvou nezdarech. Výhru slavil díky brance obránce Pavla Pýchy v čase 61:46. „Za dva body jsme rádi. První zápas po reprezentační přestávce nám úplně nevyšel a chtěli jsme to odvrátit. Dali jsme do toho všechno. Hradec hraje dobře, není jednoduché ho zastavit a nám se to podařilo,“ komentoval vítězství Adam Jánošík pro www.bkboleslav.cz.

Jubilejní 1000. výhru v nejvyšší soutěži si připsaly České Budějovice. Brankami ji zařídili obránce Petr Šenkeřík a útočník Václav Karabáček. Brankář Dominik Hrachovina díky 33 úspěšným zákrokům udržel poprvé v sezoně čisté konto a připsal si navíc i asistenci. Pražané utrpěli desátou prohru z posledních jedenácti duelů. „Jsme si vědomi toho, že nehrajeme v úplné pohodě, ve které bychom chtěli být. V některých zápasech inkasujeme nešťastné góly. Na druhou stranu ve chvíli, kdy se konečně dostaneme do dobré gólové šance, situace zbytečně přehráváme. Musíme více posílat kotouč na branku z první, mít před brankou naše hráče na případné dorážky. O tom to zkrátka je,“ řekl kapitán Sparty Michal Řepík pro www.hcsparta.cz.

Hokejisté Komety Brno si připsali druhou výhru za sebou. Litvínov, který podruhé vedl nový trenér Vladimír Růžička, neuspěl poprvé po třech vítězstvích. Porážku neodvrátila ani branka kapitána Viktora Hübla, jenž dal jubilejní 400. gól v domácí soutěži. Na tuto metu dosáhl jako pátý hráč v historii. „Začali jsme celkem dobře. Vstřelili jsme první gól, ale druhá třetina byla z naší strany hodně špatná. Kometa nám odskočila ve třetí třetině už na 3:1 a kontrolovala hru. Dnes bych řekl, že soupeř byl jasně lepší a zaslouženě vyhrál. Kluci mi jubileum připomínali, zejména maséři. Škoda, že padnul ve špatnou chvíli. Změna pod novým trenérem byla vidět v domácím zápase, kdy jsme byli aktivnější. Bohužel tentokrát to vypadalo tak, jako by se minulé utkání vůbec neodehrálo a nedošlo k ní. Měli jsme špatný pohyb, nechávali jsme soupeři hodně místa, prohrávali osobní souboje. V tom byl největší rozdíl,“ pověděl litvínovský střelec pro www.hcverva.cz.

Vyprodáno bylo v Olomouci, jak by také ne, když hanácký stadion zhlédl souboj Davida Krejčího s Jaromírem Jágrem. Předposlední Rytíři nenavázali na minulé dvě výhry, Olomouc i díky gólu a asistenci svého lídra vyhrála 4:3. „Není jednoduché hrát proti týmu, který má v kádru takové skvělé hráče. Myslím si, že jsme to docela zvládli. Hlavně jsme si ten zápas užili, protože fanoušci byli fantastičtí. Zíral jsem, že stáli i na schodech. Prostě parádní večer,“ pronesl s úsměvem David Krejčí pro www.hc–olomouc.cz.

Plzeň porazila Vítkovice 3:2 v prodloužení a svého soupeře zdolala podruhé za posledních pět dnů. „Nevím jak Honza Schleiss, ale já to bral prestižně. Kluky jsem rád viděl, mám tam spoustu kamarádů, navíc přes léto bydlíme v Ostravě. Určitě jsem nechtěl prohrát s trenérem Holaňem. Mám radost, že může jet domů smutný on,“ nechal se slyšet pro www.hcplzen.cz brankář Miroslav Svoboda.

Souhrn nedělního programu 25. kola hokejové extraligy

HC Energie Karlovy Vary – HC Oceláři Třinec 2:5 (0:2, 0:1, 2:2).
Branky a nahrávky:
51. Vondráček (Plutnar, M. Rohan), 52. T. Mikúš (Kracík) – 8. O. Šedivý (Dravecký, R. Szturc), 12. Daňo (D. Musil, P. Vrána), 32. Kundrátek (Martin Růžička, A. Nestrašil), 47. A. Nestrašil (Martin Růžička, M. Doudera), 58. A. Nestrašil (O. Kovařčík). Rozhodčí: Pražák, Horák – Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 4:2, navíc Chmielewski (Třinec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 2171.

BK Mladá Boleslav – Mountfield HK 4:3 v prodl. (2:1, 1:2, 0:0 – 1:0).
Branky a nahrávky:
6. Jánošík (Kelemen, Fořt), 15. Kotala (Pospíšil), 30. Dufek, 62. Pýcha (O. Najman) – 19. Lalancette (McCormack), 27. Kevin Klíma (Jergl), 38. Kevin Klíma (Jergl, McCormack). Rozhodčí: Hodek, Kika – Pešek, Malý. Vyloučení: 3:6 navíc J. Stránský – Kelly Klíma oba 5 min. Využití: 1:1. Diváci: 2567.

HC Škoda Plzeň – HC Vítkovice Ridera 3:2 v prodl. (0:1, 2:0, 0:1 – 1:0).
Branky a nahrávky:
25. Blomstrand (Čerešňák), 28. Bulíř (G. Thorell, Blomstrand), 63. Bulíř (Čerešňák) – 17. L. Krenželok (Lakatoš, Roberts Bukarts), 58. Koch (Marosz). Rozhodčí: Hejduk, R. Svoboda – Axman, Kajínek. Vyloučení: 4:9. Využití: 3:1. Diváci: 2723.

HC Kometa Brno – HC Verva Litvínov 4:2 (0:1, 2:0, 2:1).
Branky a nahrávky:
33. Mueller (P. Holík, R. Pavlík), 37. L. Horký (P. Holík, Meluzín), 41. P. Holík (Mueller, Zaťovič), 47. Mueller (P. Holík, Zaťovič) – 10. Balinskis (Jurčík), 58. V. Hübl (F. Lukeš, M. Chalupa). Rozhodčí: Šír, Vrba – Frodl, Komárek. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 5767.

HC Olomouc – Rytíři Kladno 4:3 (2:0, 2:2, 0:1).
Branky a nahrávky:
4. V. Tomeček (Krejčí, J. Káňa II), 19. Ondrušek (J. Káňa II), 26. Kunc (Dujsík, Řezníček), 36. Krejčí (Ondrušek, V. Tomeček) – 22. M. Beran (Wood), 34. Zikmund (Plekanec), 45. M. Beran (Wood, Hlava). Rozhodčí: Kubičík, Obadal – J. Svoboda, Šimánek. Vyloučení: 2:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5500 (vyprodáno).

HC Motor České Budějovice – HC Sparta Praha 2:0 (0:0, 1:0, 1:0).
Branky a nahrávky:
24. Šenkeřík (Pech, Abdul), 47. Karabáček (M. Jandus, Hrachovina). Rozhodčí: Hradil, Lacina – Hynek, Zíka. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 6086.

Nejbližší extraligové přenosy na O2 TV Sport

Čtvrtek 25. listopadu 2021 od 17.00 hodin: PSG Berani Zlín – HC Oceláři Třinec.
Moderátor:
Jan Velart. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Miloslav Gureň. Reportér: Jakub Koreis.

Pátek 26. listopadu 2021 od 17.30 hodin: Mountfield HK – HC Sparta Praha.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Expert: Roman Málek. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Středa 1. prosince 2021 od 17.30 hodin: Bílí Tygři Liberec – HC Kometa Brno.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Jiří Tlustý. Reportér: Jan Hrabal.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME