27.09.2021

Sparta po dvou ztrátách zabrala, ve Zlíně vyhrála 5:2

AC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

Pět gólů dokázali nastřílet fotbalisté Sparty v utkání 9. kola FORTUNA:LIGY ve Zlíně. Skóre otevřel v osmé minutě hostující Ondřej Čelůstka, v 41. minutě srovnal Dominik Simerský, ale ještě do pauzy poslal hosty znovu do vedení Filip Panák. Po změně stran se za Pražany prosadili ještě Jakub Pešek, vlastním gólem Dominik Simerský a střídající Martin Minčev, za Zlín v závěru mírnil prohru Tomáš Poznar. Pražané po prohře v Plzni a remíze s Jabloncem bodovali naplno. Zlín potřetí v řadě nebodoval při skóre 3:11.

„Dát pět gólů venku je hodně pozitivní a po těch ztrátách je dobře, že jsme vyhráli takovým rozdílem. Kdo dává góly, je mi celkem jedno, rozhodující je výsledek a ten jsme uhráli velmi dobrý,“ oddechl si Pavel Vrba při rozhovoru pro O2 TV Sport.

Zlín si ze zápasu se Spartou odnesl hned pět inkasovaných gólů a kouče Jana Jelínka to samozřejmě nepotěšilo. „V první půli jsme ještě byli herně konkurenceschopní, ale ve druhém poločase po třetí brance už to byl takový průchoďák,“ konstatoval smutně.

Jakub Pešek si při výhře Sparty ve Zlíně připsal gól a také asistenci na úvodní Čelůstkovu trefu. „První gól vždycky týmu pomůže, nakoplo nás to. Po vyrovnání jsme do toho kopli a ze standardky se zase nastartovali,“ spokojeně hovořil pro O2 TV Sport.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME