07.11.2021

Sparta porazila Teplice a drží se v závěsu

AC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Sparty zvítězili ve 14. kole FORTUNA:LIGY nad Teplicemi 4:2. Letenští jsou v průběžné tabulce třetí s dvoubodovou ztrátou na vedoucí Slavii a jednobodovou na Plzeň.

Pražany poslal ve 30. minutě do vedení Ladislav Krejčí mladší, který pak neproměnil penaltu. Ve 39. minutě přidal druhý gól Dávid Hancko, vzápětí na druhé straně odpověděl Matías Succar. V 77. minutě zvýšil Matěj Pulkrab, chvíli nato snížil z penalty další střídající hráč Jakub Mareš, ale poslední slovo měl opět Pulkrab.

Fotbalisté Sparty sice doma přehráli Teplice, s předvedeným výkonem ale na Letné nepanovala spokojenost. „Sami jsme si zápas komplikovali, byla tam spousta nepřesností. Polovinu šancí jsme Teplicím vytvořili sami špatnou rozehrávkou a nedůsledností,“ nelíbilo se trenérovi Pavlu Vrbovi v rozhovoru s Klárou Janáčkovou.

Hráčem utkání byl po střetnutí Sparty s Teplicemi vyhlášen středopolař Pražanů Ladislav Krejčí mladší. V zápase byl u několika klíčových momentů, dal úvodní gól, pak neproměnil penaltu a naopak po jeho faulu kopali desítku hosté. Na mladém záložníkovi také po utkání byla znát nespokojenost: „Děkuji za cenu, ale byl to můj zatím nejhorší zápas za Spartu…“

Teplice nepředvedly špatný výkon, dvakrát bleskově stáhly náskok soupeře a také v závěru utkání byly několikrát na dosah vyrovnávací brance. „Nikdo sem nejel předem poražený, chtěli jsme se předvést v dobrém světle. Stěžejní pro nás ale rozhodně bude příští zápas,“ vyhlíží trenér Jiří Jarošík nadcházející důležitou bitvu s Pardubicemi.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME