12.12.2021

Sparta přejela Bohemians, Pulkrab se blýskl čistým hattrickem

AC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Sparty porazili v 18. kole FORTUNA:LIGY v pražském derby Bohemians 1905 jednoznačně 5:1.

Domácí rozhodli už v úvodním dějství, kdy mezi 15. až 42. minutou třikrát skóroval Matěj Pulkrab. Ještě v prvním poločase se trefil David Pavelka a po změně stran Dávid Hancko, v nastavení snížil Roman Květ.

Letenští vyhráli v lize potřetí za sebou a z třetí pozice v tabulce nadále ztrácejí pět bodů na vedoucí Slavii. „Klokani“ prohráli potřetí z posledních čtyř kol a jsou dvanáctí.

„Po minulém pohárovém zápase se novináři divili, proč jsem ho nestřídal dřív, proč se tam trápil tak dlouho. Myslím, že ukázal, že se netrápí,“ prohodil trenér Pavel Vrba na adresu hvězdy večera.

Útočník Sparty Matěj Pulkrab právě v Ďolíčku ještě vloni hostoval, teď ale bývalým parťákům nasázel svůj první ligový hattrick. Na oslavu si také odnesl zápasový balon. „Nenapadlo by mě to, ale Hložan mi ho hned přinesl, tak jsem ho schoval k masérovi a odnesu si ho domů,“ hlásil produktivní střelec v rozhovoru s Denisou Doležalovou.

Bohemians zlomila hlavně pětiminutovka v závěru první půle, kdy inkasovali hned tři branky v rychlém sledu. „Všechny debakly jsou s týmy, které mají kvalitu na balonu, ať už to byla Plzeň, Slavia… Je to podobné, během pěti sedmi minut dostaneme tři branky a zápasy pak vypadají jinak,“ litoval výpadku kouč Luděk Klusáček.


AC Sparta Praha – Bohemians Praha 1905 5:1 (4:0).
Branky:
15., 40. a 42. Pulkrab, 44. Pavelka, 53. Hancko – 90.+1 Květ. Rozhodčí: Orel – Hájek, Kříž – Adámková. Žlutá karta: Köstl (Bohemians). Diváci: 1000 (omezený počet).
Sparta: Holec – Wiesner, Panák, Ladislav Krejčí II (59. Vitík), Hancko – Pešek (59. Ladislav Krejčí I), Pavelka (71. Souček), Dočkal, Hložek (71. Karabec), Haraslín – Pulkrab (81. Minčev). Trenér: Vrba.
Bohemians: Le Giang – Köstl, Jindřišek, Vondra – Dostál (66. Fulnek), Květ, Nový, Kovařík (46. Novák) – Hronek (46. Bartek) – Puškáč (71. Koubek), Chramosta (81. Necid). Trenér: Klusáček.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME