17.10.2021

Sparta přestřílela Pardubice 4:2

FK Pardubice

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté pražské Sparty porazili v 11. kole FORTUNA:LIGY Pardubice 4:2 a po třetím vítězství v nejvyšší soutěži za sebou se vrátili na druhé místo tabulky. Na vedoucí Plzeň ztrácejí Letenští čtyři body. Pardubice nevyhrály šest kol po sobě, v posledních čtyřech nebodovaly a zůstaly na čtrnácté pozici.

Sparťanský kouč Pavel Vrba si pochvaloval prakticky domácí atmosféru. „Dnes jsme hráli vlastně doma. Dát čtyři góly není úplně špatné, brankových situací jsme si mohli vytvořit ještě víc. Týden před reprezentační pauzou nám zvedl sebevědomí, porazili jsme Rangers i Slavii,“ spokojeně v rozhovoru s reportérkou O2 TV Sport Denisou Doležalovou komentoval jednoznačné vítězství.

Pro Pardubice skončily naděje na body proti Spartě už na začátku zápasu, kdy po chybách dvakrát inkasovaly. „S tím se trápíme celý podzim, produktivita Sparty pak vyústila v to, že to bylo o půli 0:3. Dáváme víc gólů než minulou sezonu, ale musíme zlepšit obrannou činnost,“ řekl Jiří Krejčí, kouč Pardubic.

Bratři Čelůstkovi se postavili proti sobě a ze souboje vyšel vítězně starší Ondřej, jehož Sparta porazila Pardubice 4:2. „Hrát proti sobě je zvláštní pocit, bylo by lepší, kdybychom byli v jednom dresu,“ říká Ondřej. A Tomáš to vidí stejně: „Máme spolu hezký vztah, navzájem se podporujeme a hrát proti sobě je zvláštní. Zahrát si spolu v jednom týmu je můj sen a velká meta.“

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME