03.10.2021

Sparta vyhrála 300. derby, Slavia odešla po 54 zápasech poražena

AC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

Dlouhá přesilovka pomohla fotbalistům Sparty k vítězství nad Slavií 1:0. Jubilejní derby rozhodl ve 42. minutě z přímého kopu premiérovou brankou v české nejvyšší soutěži Lukáš Haraslín jen pár chvil poté, co byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující Aiham Ousou. Třaskavý duel si nenechala ujít návštěva sezony 17 093 diváků.

„Naše ofenziva zatápěla Slavii jako už dlouho nikdo. Máme zajímavé typy hráčů, kteří jsou rychlí a dokážou jít do soubojů. To je obrovská výhoda,“ radoval se po cenné výhře spokojený kouč domácích Pavel Vrba.

„Tahle výhra chutná výborně. A je to před reprezentační pauzou, takže bude chutnat o to déle. Klobouk dolů před celým týmem a fanoušky, kteří nás celý zápas povzbuzovali,“ děkoval jediný střelec derby Lukáš Haraslín. A co znamenala jeho gólová oslava? Poslechněte si jeho rozhovor s reportérem Davidem Sobiškem.

„Je to zklamání, prostě jsme nedali gól a pak nás rozhodčí poslal do deseti. Ve druhé půli jsme dělali, co jsme mohli, ale kromě jedné situace jsme se nedostali do ohrožení. Hráli jsme v hodně improvizované sestavě a nedokázali jsme si prostě vytvořit takový tlak,“ řekl po utkání slávistický kouč Jindřich Trpišovský.

Okomentovat zápas přišel pro O2 TV Sport také sudí Ondřej Berka. „Zákrok Pavelky zkraje utkání byl hraniční. Nastavovali jsme si týmem měřítko, hned v osmé minutě dát žlutou za takový zákrok se nám nechtělo, na každé straně jsme tak jeden odpustili,“ upřesnil a podrobně vysvětlil i svůj pohled na druhou žlutou pro Ousoua, zákrok Ševčíka na Sáčka nebo zákrok Dočkala.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME