14.01.2022

Sparta vyzve lídra z Hradce Králové

HC Sparta Praha / Jan Pláteník

Redakce O2 TV Sport

Hokejisté Hradce Králové půjdou do pátečního 41. extraligového kola v roli lídra soutěže. Vedoucí pozici budou hájit v Praze proti domácí Spartě. Předzápasové studio startuje v 18.00 hodin na O2 TV Sport.

Pátek 14. ledna 2022: HC Sparta Praha – Mountfield HK

Sparta po třech výhrách zaváhala naposledy s Českými Budějovicemi. Od začátku října jsou tak tři zápasy po sobě maximem, v nichž Pražané dokázali uspět. Sparťané doma prohráli čtyři z posledních šesti zápasů.

„Udělali jsme hloupé chyby a předvedli špatný výkon. Kdybychom věděli, co musíme zlepšit, určitě bychom to okamžitě změnili. Chyby jsou bohužel z naší strany pořád stejné. Musíme si k tomu něco říct a konečně se už zvednout. Ne pořád dokola střídat výhry a prohry. Jinak to prostě nejde,“ řekl útočník Miroslav Forman pro https://www.hcsparta.cz/clanek.asp?id=14647.

Ve vzájemných zápasech uspěl už čtyřikrát v řadě tým hrající v roli hosta, z toho třikrát v této sezoně. Královéhradečtí tak mají domácím co vracet. I s ohledem na debakl 3:8 z konce listopadu. V metropoli se představí v roli extraligového lídra, který vyhrál šest z posledních sedmi duelů. Venku vyhrál čtyřikrát v řadě a neztratil ani bod.

„Je to hezké, být první, ale nemůžeme se na to moc koukat. Navíc Třinec nehrál. Je třeba se soustředit na každý zápas a vlétnout do každého utkání na sto procent. Samozřejmě je naším plánem a cílem pro zbytek základní části udržet pozici v první čtyřce,“ uvedl obránce Richard Nedomlel.

„Proti Spartě to bude těžké. Nelze koukat na to, kde jsou v tabulce, protože mají neskutečně kvalitní kádr a my se na to musíme dobře připravit,“ dodal sparťanský zadák z let 2016 až 2018.

Aktuální forma Sparty bude jedním z témat předzápasového studia. „Zaměříme se na obsazení sparťanského brankoviště, z hráčů v poli vyzdvihneme Romana Horáka, který posbíral 12 bodů z pěti posledních utkání,“ prozradil moderátor studia Jan Homolka.

„Mountfield dokázal otočit zápas v Mladé Boleslavi bez řady hráčů základní sestavy, podíváme se na detaily. Rozebereme přínos Jéremieho Blaina nebo útoku Klíma–Jergl–Perret při rovnovážném stavu na ledě,“ doplnil.

Začátek studia: 18.00 hodin. Moderátor: Jan Homolka. Expert: Roman Málek. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME