25.01.2023

Sparta vzdává hold: v zaplněné O2 areně vyzve Litvínov

HC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

Hokejisté pražské Sparty budou ve středeční dohrávce 41. kola extraligy chtít vylepšit svou aktuální sérii šesti vítězných zápasů. Jejich soupeřem bude Litvínov, jenž dokázal na Pražany dvakrát v řadě vyzrát. Předzápasový program startuje v 17.45 hodin na O2 TV Sport.

Stejně jako v neděli proti Mladé Boleslavi je utkání součástí 14. ročníku akce Sparta vzdává hold záchranářům, vojákům, policistům a hasičům a O2 arena se tak opět i díky jejich návštěvě zaplní.

Na zápas proti Mladé Boleslavi zavítala do největší haly v Česku nejvyšší návštěva sezony – 15 147 diváků. Překonala 14 292 fanoušků na utkání Sparty s Kladnem 8. ledna, kdy za hosty nastoupil i Jaromír Jágr. Vysoká návštěva (12 406) přišla i na páteční zápas Sparty s Kometou Brno.

Sparta získala za dva měsíce padesát bodů. „Super, ale když to otočíme, z prvních dvaceti zápasů jsme jich získali asi jenom osmnáct. Tohle období snad máme konečně za sebou a můžeme se soustředit pouze na to, co nás čeká. Já osobně mám nejradši, když se pořád vyhrává. To mě baví nejvíc,“ uvedl pro klubový web brankář Jakub Kovář.

Čtyřiatřicetiletý brankář se představil v posledním utkání s Mladou Boleslaví kromě speciálního dresu i kompletní výstroj s reflexními prvky: „Řešilo se to na poslední chvíli. Výstroj vypadá tak dobře, že jsem vletěl do utkání po jednom tréninku. Stalo se mi to asi poprvé v životě. Věděl jsem, že přijde hodně lidí. Chtěl jsem výstroj ukázat hned v prvním utkání Holdu. Snad se vydraží za co nejvíc peněz a pomůže dobré věci.“

Litvínov bojuje o předkolo play off a také o únik hrozbě baráže, na dvanáctém místě má náskok jednoho bodu před třináctými Českými Budějovicemi a pěti bodů před posledním Kladnem. Pozici si po sedmi porážkách z osmi zápasů vylepšil výhrami v pátek v Olomouci 8:1 a v neděli na ledě druhých Vítkovic 3:2 po samostatných nájezdech.

„Byli jsme všude pozdě a soupeř byl jednoznačně ve všem lepší. Ve druhé i třetí třetině nám k návratu do zápasu pomohly dvě proměněné přesilové hry, což nás samozřejmě těší. Ceníme si toho, že jsme v samostatných nájezdech dotáhli utkání k druhému bodu,“ zhodnotil utkání trenér Karel Mlejnek.

Z utkání v Ostravě, kde prohrávali po první třetině 0:2 a první branku inkasovali už v 10. sekundě, si Severočeši chtějí vzít ponaučení. „Dostali jsme hned na začátku takovou facku. Takhle nemůžeme vstupovat do zápasu, nesmí se to stávat. Vítkovice i další týmy, které nás čekají, jsou těžkými soupeři a my si tohle nemůžeme dovolit,“ uvedl řekl útočník Nicolas Hlava klubovému webu.

„U sparťanského týmu se zaměříme na jeho přesilové hry, detailně pak rozebereme brankové nahrávky Michala Kempného, s expertem Jakubem Koreisem se podíváme na to, s kým nejčastěji a jak hraje Pavel Kousal,“ uvedl moderátor studia Jan Homolka.

Litvínov získal doma 34 bodů, venku 15. „Projdeme si rozdíly v jeho hře. Z hráčů se zaměříme na Šimona Stránského, respektive hlavně jeho gólové asistence, a na Andreje Kudrnu, který v této sezoně vstřelil už 18 branek,“ dodal s tím, že reportérka Tereza Kubíčková před zápasem vyzpovídá právě Pavla Kousala a Andreje Kudrnu.

Začátek ceremoniálu akce „Sparta vzdává hold“ je naplánován od 18.20 hodin, O2 TV Sport jej nabídne v přímém přenosu.

Začátek studia: 17.45 hodin. Moderátor: Jan Homolka. Expert: Jakub Koreis. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME