28.11.2021

Sparťan Přibyl prožil vítězný návrat, Mountfield loupil v Brně, Oceláři potvrdili vedení

HC Sparta Praha / Vladimír Koča

Redakce O2 TV Sport

Comeback Daniela Přibyla ozdobil nedělní program 27. kola hokejové extraligy. Sparta porazila Liberec 4:1, Hradec Králové si veze všechny body z Brna, Třinec stále dominuje, doma přehrál Olomouc.

Sparťané navázali na páteční vysoké vítězství z Hradce Králové a po druhé výhře za sebou poskočili v tabulce na šesté místo. Naopak Bílí Tygři po dvou výhrách vyšli tentokrát bodově naprázdno. Ještě v polovině reprízy jarního semifinále play off byl stav 1:1, pak rozhodl domácí kapitán Michal Řepík.

Před začátkem utkání sklidil velké ovace vládními opatřeními omezeného počtu pouze tisícovky fanoušků domácí útočník Daniel Přibyl, který se v dresu Sparty objevil v soutěžním utkání po vleklých zdravotních potížích po více jak pěti letech.

„Neuvěřitelný příběh. Nevím, jestli se vůbec někdy v historii něco podobného událo. Po pěti letech skočit do profesionální soutěže... Příba je obrovský bojovník. Hrozně mu přeju, ať se mu daří dál. Doufám, že se mu bude zranění už vyhýbat! Předvedl skvělý výkon! Byl to jeho první zápas v extralize po dlouhé době. Pořád je šikovný na puku, rozhodně nic nezapomněl. Ve druhé třetině mohl skórovat, kotouč snad trefil tyčku. Škoda, že mu to nevyšlo, ale hrál výborně. Věřím, že takhle bude pokračovat dál,“ řekl pro www.hcsparta.cz sparťanský útočník Daniel Dvořáček.

Třinec zdolal o Krejčího oslabenou Olomouc 5:1. Hosté prohráli venku pošesté v řadě. Vedoucí tým soutěže rozhodl o výhře ve třetí třetině, v níž zlomil čtyřmi góly nerozhodný stav 1:1. Dvakrát se trefil Andrej Nestrašil.

„Výsledek 5:1 neodpovídá tomu utkání, jaké se hrálo. Jsme ale rádi za tři body a že nám to ve třetí třetině napadalo, i když se štěstím. Myslím, že jsme si mohli pomoct přesilovou hrou už v první třetině, kde jsme jich pár měli a nesehráli jsme je dobře. Olomouc nám to ztížila jako pokaždé. Bylo to o tom (za stavu 1:1), kdo dá branku. Malinko jsme se ve druhé třetině klepali, kdyby padl ještě jeden nějaký slabý gól, tak jsme to měli těžké. Našli jsme v sobě sílu, zredukovali jsme hru na tři útoky a šli jsme si za třemi body. Gratulace klukům do kabiny, že to nevzdali a že to odmakali, hlavně ve třetí třetině,“ nechal se slyšet hlavní trenér Slezanů Václav Varaďa.

Vítkovice vyhrály v Litvínově, nájezdy rozhodl Bukarts. Ostravané tak uspěli potřetí v řadě a bodovali v pátém utkání za sebou. Díky zisku dvou bodů se posunuli na osmé místo průběžné tabulky. Verva prohrála doma s Vítkovicemi po bezmála pěti letech a je desátá.

„Nesmírně důležité dva body, ale nehráli jsme dobře. Dvě třetiny nás držel brankář Stezka a za stavu 2:0 nikdo nevěřil v obrat. Mužstvo našlo vnitřní sílu a z minima jsme vytěžili maximum. Mrzí mě vyloučení, ale na druhou stranu mě těší zvládnutá oslabení. Odvážíme si dva body, ale přijímáme je s velkou pokorou,“ zhodnotil těsnou výhru Miloš Holaň, hlavní kouč Vítkovic.

Zlínský vzestup utnuli Bruslaři, Mladá Boleslav porazila Berany 3:1. Ti vyšli po dvou výhrách naprázdno, nepomohl ani nováček Vladimir Michasjonok, který rozšířil kolonii cizinců. Hosté se prosadili až v samém závěru za stavu 0:3. Středočeši jsou čtvrtí se stejným bodovým ziskem, jakého dosáhla třetí Plzeň.

„Nedali jsme jim moc šancí. Ale myslím, že rozhodlo, že jsme kontrolovali celý ten zápas. Doma vyhráváme a venku se nám nedaří. Myslím, že je potřeba navázat na tento výkon a zvenku udělat body. Nejsme ještě ani v půlce sezóny, takže čas na tom pracovat je. Ale nesmí zůstat u toho, že budeme doma jasně vyhrávat a venku už potom bojujeme naprázdno,“ prohlásil pro www.bkboleslav.cz obránce Petr Šidlík.

Plzeň i díky dvěma gólům Bulíře porazila Kladno 4:1. Škoda se posunula na třetí místo. Hosté skórovali pouze jednou a vyšli naprázdno podruhé za sebou. „Nám se poslední zápasy příliš nevydařily, takže to dnes byl spíše boj. Hráli jsme obětavě, měli jsme v utkání vzájemnou podporu a pomáhali jsme jeden druhému. Navíc jsme se i tlačili do brány, z čehož pramenily tři trefy, plus čtvrtá do prázdné brány,“ zhodnotil tříbodový zisk Matyáš Kantner pro www.hcplzen.cz.

Kometa nestačila na Mountfield a podruhé za sebou nebodovala. Jihomoravané tak nepřispěli majiteli klubu Liboru Zábranskému k oslavě 300. odkoučovaného zápasu svého týmu mezi elitou. Hradec rozhodl o své výhře ve druhé třetině a pojistil si druhou příčku, Kometa zůstává třináctá.

„Polepšili jsme se ve věcech, které jsme si vytýkali a první třetina byla z naší strany dobrá, utkání bylo vyrovnané. Pak se nám povedlo dát dva góly. Smolné bylo, že jsme se nechali nesmyslně vyloučit a dvě minuty před koncem jsme vrátili Kometu do hry. Ve třetí třetině jsme si to pojistili. Do dobrého zápasu to má daleko, ale pro nás je cennější, že jsme se zlepšili ve věcech, které jsme nedělali dobře v minulém utkání –⁠ osobní souboje a černá práce pro mančaft. To tam dneska bylo a byli jsme za to odměněni,“ pronesl Ladislav Čihák po výhře svého týmu 3:1.

Souhrn nedělního programu 27. kola hokejové extraligy

HC Sparta Praha – Bílí Tygři Liberec 4:1 (1:1, 2:0, 1:0).
Branky a nahrávky:
8. Dvořáček (Sobotka, Strnad), 31. Řepík (R. Horák), 39. Chlapík (R. Horák, Matuškin), 43. Sobotka (Mikliš, Chlapík) – 20. Ordoš (Rosandič, Klepiš). Rozhodčí: Šír, Šindel – Pešek, Malý. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

HC Oceláři Třinec – HC Olomouc 5:1 (1:0, 0:1, 4:0).
Branky a nahrávky:
17. P. Vrána (M. Adámek), 42. A. Nestrašil (Zahradníček, O. Kovařčík), 48. M. Doudera (Martin Růžička), 59. A. Nestrašil (O. Kovařčík), 60. M. Kovařčík (R. Szturc) – 27. Nahodil (J. Knotek, J. Káňa II). Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Lederer, Rožánek. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

HC Verva Litvínov – HC Vítkovice Ridera 3:4 po sam. nájezdech (1:0, 2:2, 0:1 – 0:0).
Branky a nahrávky:
6. Irving (Latta), 29. F. Lukeš (Chalupa, Balinskis), 38. P. Svoboda (Latta) – 35. Marosz (Roberts Bukarts, Plášil), 36. Fridrich, 55. Dej (Marosz, Galvinš), rozhodující sam. nájezd Roberts Bukarts. Rozhodčí: Hejduk, M. Sýkora – Axman, Kajínek. Vyloučení: 0:3, navíc M. Kalus (Vítkovice) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).

BK Mladá Boleslav – PSG Berani Zlín 3:1 (1:0, 2:0, 0:1).
Branky a nahrávky:
14. Šidlík (Eberle, Bičevskis), 31. Jánošík (P. Kousal, Lunter), 40. O. Najman (P. Kousal, Pospíšil) – 59. Gazda (Zabusovs, P. Sedláček). Rozhodčí: Pešina, Micka – Frodl, Komárek. Vyloučení: 3:2, navíc Mamčics (Zlín) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 689 (omezený počet).

HC Škoda Plzeň – Rytíři Kladno 4:1 (1:0, 2:0, 1:1).
Branka a nahrávky:
13. Bulíř (G. Thorell, Čerešňák), 30. Bulíř (Čerešňák, Mertl), 38. Kantner (Čerešňák, L. Kaňák), 58. Mertl (M. Lang, Dzierkals) – 41. Wood (M. Filip, Jágr). Rozhodčí: Jeřábek, Horák – Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 5:3, navíc M. Indrák (Kladno) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).

HC Kometa Brno – Mountfield HK 1:3 (0:0, 1:2, 0:1).
Branky a nahrávky:
38. L. Horký (Mallet, Mueller) – 23. McCormack (Kelly Klíma, Lalancette), 28. Blain (F. Pavlík, Lev), 45. Jank (Koukal). Rozhodčí: Pražák, Úlehla – Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1 Oslabení: 0:1. Diváci: 951 (omezený počet).

Nejbližší extraligové přenosy na O2 TV Sport

Středa 1. prosince 2021 od 17.30 hodin: Bílí Tygři Liberec – HC Kometa Brno.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Jiří Tlustý. Reportér: Jan Hrabal.

Pátek 3. prosince 2021 od 17.30 hodin: HC Dynamo Pardubice – HC Oceláři Třinec.
Moderátor:
Jan Velart. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Jakub Koreis. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Čtvrtek 9. prosince 2021 od 17.30 hodin, Winter Hockey Games: Rytíři Kladno – HC Dynamo Pardubice.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Expert: Roman Málek. Reportéři: Tereza Kubíčková a Jakub Koreis.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME