23.04.2022

Srovnáno: Sparta se v extraligovém finále opět dotáhla na Oceláře

HC Sparta Praha / Jakub Pláteník

Redakce O2 TV Sport

Hokejisté Sparty porazili ve čtvrtém finále play off extraligy Třinec 5:2 a srovnali stav série hrané na čtyři výhry na 2:2.

Kde se utkání podle kouče Josefa Jandače lámalo? I to řekl v rozhovoru s Jakubem Koreisem: „Nástup do druhé třetiny se nám povedl a myslím, že to rozhodlo zápas. Teď si potřebujeme hlavně odpočinout a připravit se na hodně důležité úterní utkání.“

Ve druhém utkání na ledě Sparty už Třinec neuspěl a domů veze prohru 2:5. Jak zápas viděl Václav Varaďa? „I takové dny jsou, dnes to nebylo z naší strany ono, hlavně ve druhé třetině. Inkasovali jsme laciné branky a bylo těžké to dohánět. Chyběla mi dravost, získávání kotoučů, vyhrávání osobních soubojů. Je to 2:2, série běží dál,“ řekl kouč Ocelářů v rozhovoru s Terezou Kubíčkovou.

HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec 5:2 (0:1, 3:0, 2:1).
Branky a nahrávky:
21. Němeček (Matuškin, Sobotka), 23. Šmerha, 33. Sobotka (Šmerha), 47. Buchtele (D. Kaše, Šmerha), 59. Forman (E. Thorell, Chlapík) – 16. Nestrašil (M. Kovařčík, Zahradníček), 50. M. Zbořil (Marcinko, Svačina). Rozhodčí: Jeřábek, Hejduk – Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. Diváci: 17 220 (vyprodáno). Stav série: 2:2.
HC Sparta Praha: J. Hudáček – Matuškin, Němeček, Polášek, T. Pavelka, T. Dvořák, Moravčík, Jurčina – Řepík, Sobotka, Forman – Chlapík, Horák, E. Thorell – Šmerha, D. Kaše. Buchtele – Dvořáček, Vitouch, Strnad. Trenéři: Jandač a M. Hořava.
HC Oceláři Třinec: Kacetl – Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Zahradníček, M. Zbořil – M. Růžička, P. Vrána, Daňo – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Nestrašil – Svačina, Marcinko, Chmielewski – Dravecký, M. Roman, Hrehorčák – Hrňa. Trenér: Varaďa.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME