18.10.2022

Třetina základní části NFL je za námi!

Russell Wilson

Redakce O2 TV Sport

Zatímco některé týmy mají formu, že by mohly rovnou nastoupit do play off, mnohé celky spíše už vyhlíží další sezonu. Blíží se také konec přestupového období a některé týmy už začaly s hráčskou rošádou a poslední možností posilnění kádru před uzávěrkou přestupů. To a mnohem více v tradičním shrnutí týdne NFL.

Velká radost zavládla v Denveru, když před sezonou angažovali hvězdného quarterbacka Russella Wilsona ze Seattlu a i když za něj dali velký kapitál dvě první kola draftu a dvě druhá kola draftu plus čtyři hráče, věřili, že mají konečně QB, který je dotáhne k dalšímu Super Bowlu. Také s ním podepsali novou pětiletou smlouvu na 245 milionů dolarů a heslo pro Broncos, tedy v překladu Hřebce bylo jasné: „Let’s Ride – Jedeme“. Jenže jízda zatím vypadá jako na koni, který se bojí na Velké pardubické skočit Taxisův příkop a svá nejlepší léta už má za sebou. V tomto týdnu z toho byla další prohra, tentokrát proti Chargers a Broncos jsou s bilancí 2–4 zatím daleko v poli poražených. Navíc Broncos skórovali znovu pouze 16 bodů a útok je pod taktovkou Wilsona zatím velkým zklamáním sezony.

Hodně za očekáváním hraje také dvojnásobný MVP ligy v řadě Aaron Rodgers s Green Bay Packers. Po překvapivé prohře s Giants v Londýně v minulém týdnu, přišla porážka i proti druhému týmu z města přezdívaného Big Apple. Jets svého soupeře na jeho domácím hřišti téměř k ničemu nepustili, a byla z toho jasná výhra 27:10. Právě oba newyorkské týmy jsou naopak nejpříjemnějším překvapením sezony, když dva předsezonní outsideři zatím jsou na bilanci 4–2 pro Jets a dokonce 5–1 pro Giants.

V šestém týdnu byl k vidění také jeden z vrcholů dosavadní sezony, a to souboj Patrika Mahomese a Joshe Allena. Repríza loňského AFC Divisional Playoff, kde se oba zmiňovaní quarterbaci postarali o jeden z nejlepších zápasů v historii NFL, nabídla o poznání méně bodů, ale o skvělé momenty nebylo nouze. Po velmi vyrovnaném zápase brali nakonec vítezství Bills, kteří zvítězili 24:20. Rozhodl poslední drive a interception Mahomese, který zachytila obrana Bills. Právě skvělá vyrovnanost útoku, obrany a special teamu dělá z Bills největší favority letošní sezony.

Prvního listopadu je v NFL uzávěrka přestupů a týmy už pomalu začínají spřádat plány na posílení svého týmu před tímto datem. První vlaštovkou je přestup WR Robbieho Andersona z Caroliny do Arizony. Anderson se v zápase rozhádal se svým trenérem Joe Dailym a nakonec byl interním hlavním trenérem Panthers Stevem Wilkinsem vyhozen ze zápasu a odchod z týmu trvala pouhý den, než se v pondělí upekla výměna mezi těmito dvěma týmy. Druhý na řadě je zřejmě RB Rams Cam Akers, který má také problém s trenérem McVayem a veřejně se mluví právě o odchodu a možné výměně. Na konci přestupového období je však velmi rušno a určitě nebude nouze a překvapivé výměny, stejně jako každý rok.

Mezi největší překvapení v letošní sezoně v pozitivním smyslu jsou rozhodně výkony týmů z New Yorku a zatím bezchybná jízda Philadelphie Eagles, naopak po první třetině základní části v negativní části překvapení jsou špatné výkony Bucs (3–3), Packers (3–3) a Raiders (1–4).

Lákadlem tohoto týdne bude souboj 49ers a Chiefs v neděli od 22:25, což je repríza Super Bowlu LIV ze sezony 2019.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME