27.09.2021

Tříbodový Jágr zajistil Kladnu první výhru, derby pro Bruslaře

Rytíři Kladno / Roman Mareš

Redakce O2 TV Sport

Už pět odehraných kol má za sebou hokejová extraliga. Do čela tabulky se posunula Mladá Boleslav po výhře nad Libercem. Zářily hvězdy z NHL: Jaromír Jágr pomohl Kladnu k premiérovému vítězství, David Krejčí se trefil i ve čtvrtém utkání za Olomouc.

Kladno už není poslední, výhru nad Litvínovem řídil Jaromír Jágr

Poprvé vyprodáno v nové sezoně bylo v Chomutově, kde hraje Kladno. Na stadion bývalého rivala zavítaly i davy z nedalekého Litvínova, ty viděly výhru Rytířů 3:2. Na první gól Středočechů Jaromír Jágr přihrával, další dva sám vstřelil.

„Je super, že lidé přišli, to se pak hraje úplně jinak. Potřebovali jsme vyhrát. Kdybychom neuspěli, tak by nám to uteklo o hodně moc. Chtěli jsme navázat na povedený výkon v Liberci. Moc jsme chtěli vyhrát a věřím, že to bylo vidět. Musíme v tom pokračovat,“ řekl pro www.rytirikladno.cz Nicolas Hlava. Rytíři přenechali poslední místo v tabulce Zlínu.

Olomouc udolala Energii za dva body

Čtyři zápasy – pět vstřelených gólů, taková je bilance Davida Krejčího v úvodu nové extraligové sezony. I díky jeho trefě vedli Hanáci nad Karlovými Vary o dvě branky, nakonec Energii zdolali 3:2 v prodloužení.

„Mé pocity jsou smíšené. Mám radost z toho, jak jsme se prezentovali první dvě třetiny. Hráli jsme dobře jak směrem dopředu, tak i dozadu. Musím říct, že jsme se trochu báli rychlonohých karlovarských útočníků, nicméně zvládali jsme je dobře pokrývat a měli jsme naopak několik opravdu vyložených příležitostí, které jsme bohužel neproměnili. Třetí třetina ale byla z naší strany ustrašená a soupeři se podařilo vyrovnat. Bonusový bod pro nás byl ovšem zasloužený a chtěl bych za něj klukům poděkovat,“ řekl Zdeněk Moták, trenér Olomouce.

Mladá Boleslav obrala Liberec

První vzájemné derby v sezoně se díky shodě ostatních výsledků proměnilo také v přímý souboj o první místo v tabulce. Vítězství i posun do čela extraligy slaví Mladá Boleslav, která od sousedního Liberce dostala gól až v poslední minutě. V domácím dresu se zaskvěl David Šťastný (1+1).

„Byl to dobrý zápas z pohledu tempa, nasazení. Byl to boj a utkání mělo výbornou úroveň. Výborně chytali oba gólmani. Vytvořili jsme si více šancí, ale soupeřův brankář vše pochytal, proto rozhodovala jen jedna branka. Jsme rádi, že jsme zápas dotáhli do vítězného konce, i když jsme si to v závěru zkomplikovali. Za 60 minut jsme si ale výhru zasloužili,“ řekl Radim Rulík, trenér Mladé Boleslavi.

Kometa vyhrála na ledě mistra

Po čtvrteční výhře nad Pardubicemi v televizním utkání se Brnu dařilo i v neděli. Kometa sice v Třinci prohrávala 0:2, dokázala ale v základní hrací době srovnat krok a v prodloužení dokonat obrat.

„Hrál se výborný hokej, bylo to nahoru dolů. My jsme tahali za kratší konec v první třetině, kdy byli domácí lepší a náš výkon nebyl dobrý. Byli jsme bez pohybu, nedohrávali jsme souboje, ztráceli jsme kotouče. Inkasovali jsme dvě branky, ale něco jsme si po první třetině řekli a od půlky zápasu jsme vyrovnali hru. Jsou to hodně cenné body. Zvlášť proti týmu, jakým je Třinec. Obhájce titulu, skvělý mančaft, pro nás to jsou opravdu cenné body,“ okomentoval zisk dvou bodů brněnský kouč Jiří Kalous.

Nejbližší extraligové přenosy na O2 TV Sport

Čtvrtek 30. září 2021 od 17.30 hodin: Rytíři Kladno – HC Olomouc.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Jiří Tlustý. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Pátek 1. října 2021 od 17.30 hodin: Bílí Tygři Liberec – HC Dynamo Pardubice.
Moderátor.
Jan Velart. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Roman Málek. Reportér: Jakub Koreis.

Pátek 8. října 2021 od 17.30 hodin: Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Expert: Jakub Koreis. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME