04.10.2021

Třinec i Mladá Boleslav vévodí, Mountfield otočil na Spartě

HC Sparta Praha / Jakub Pláteník

Redakce O2 TV Sport

První říjnová neděle s sebou přinesla 11. kolo hokejové extraligy. S 21 body vedou tabulku Oceláři a Bruslaři. Cenné dva body získal Hradec Králové, když v O2 areně prohrával 0:2. Rekordní návštěva této sezony se sešla v Pardubicích, kterým bod uzmulo Kladno.

Třinec se nadřel v souboji se Zlínem

Kdekdo by tvrdil, že duel Ocelářů s Berany bude snadnou záležitostí pro mistra. Jenže ouha: Zlín se ujal vedení a držel jej výtečný brankář Kašík. Slezané ale nakonec dvěma góly zápas otočili a získali všechny body.

„Zápas nás stál spoustu sil. Neplnili jsme v první třetině to, co jsme měli, a Zlín nám odskočil na jeden gól. Po první třetině jsme si k tomu řekli pár věcí, protože takhle hrát nemůžeme. Myslím si, že od druhé třetiny šlo vidět, že jsme chtěli vyhrát. Naštěstí jsme dali dva góly a povedlo se to,“ řekl pro www.hcocelari.cz střelec vyrovnávací branky Ondřej Kovařčík.

K 500. utkání v třineckém dresu nastoupil Martin Růžička, celkem v extralize jich má na svém kontě 703, v nich se může pochlubit 281 brankami a 316 nahrávkami.

Mladá Boleslav porazila Karlovy Vary

Stejný počet bodů jako Oceláři má i Mladá Boleslav, ta díky dvěma trefám v závěrečné části hry porazila Energii 3:1.

„Bylo to krásné. Vyhráli jsme, hokej snad dobrý, mně se to z pozice hráče líbilo, takže za mě super premiéra,“ uvedla pro www.bkboleslav.cz nová posila ze Zlína Tomáš Fořt, který vyhrál 21 z 25 vhazování..

Sparta vedla nad Mountfieldem 2:0, přesto slavil Hradec

Výborně rozehráli své utkání s Hradcem Králové hokejisté Sparty, ještě v závěru druhé dvacetiminutovky vedli o dvě branky. Mountfield ale vyrovnal, duel otočil v samostatných nájezdech a drží pozici v elitní čtveřici.

„Snažil jsem se to brát jako normální zápas. Ale když jsme přijížděli, tak na mě přece jenom ty vzpomínky ze Sparty dýchly. Ale hodil jsem to za hlavu a na zápas se připravoval jako na každý jiný. Ani žádné hecovačky před ním neproběhly, až na ledě jsme po sobě koukali. Ale je to super, porazit Spartu,“ řekl pro www.mountfieldhk.cz zadák Petr Kalina, který na východ Čech přišel před touto sezonou právě z hlavního města.

Liberci to nejde, nestačil v Plzni

Naposledy 17. září dokázali v nejvyšší soutěži vyhrát hokejisté Bílých Tygrů. Zlomit nepříznivou bilanci se jim nepodařilo ani na plzeňském ledě, kde sice vedli, ale nakonec Škoda zápas získala 3:1.

„My jsme odehráli velice dobrou třetinu, trošku nás mrzí ten gól, který jsme inkasovali v oslabení. Vůbec se nám nepovedla druhé třetina, kde soupeř přidal forčeking a my jsme prohrávali osobní souboje. Plzeň šla do vedení a my podle toho, v jaký jsme v situaci, tak to hráčům v hlavách nepomohlo. Ve třetí třetině jsme se to snažili nakopnout, nicméně jsme hned inkasovali nešťastný gól. Měli jsme dnes šance, nicméně nebylo jich moc. Na můj vkus si vůbec nepomáháme přesilovými hrami,“ řekl hlavní trenér Patrik Augusta.

Litvínov po sedmi prohrách slaví

Čistou výhru 3:0 získali hokejisté Litvínova v Českých Budějovicích. Vítězný gól vsítil už ve 3. minutě rekordman Viktor Hübl.

„Přijeli jsme s bojovnou náladou. Už ty zápasy předtím jsme se snažili o úspěch, ale vždycky jsme tam měli nějaký výpadek a body jsme pak ztratili. Vždycky chceme být aktivní. Vyšlo to dobře i gólově, že jsme tu dali první gól, což nás asi i trochu uklidnilo. Měli jsme tlak i další šance. Ve druhé třetině byli lepší domácí, ale my jsme to se štěstím ustáli a konec nám vyšel,“ nechal se slyšet třiačtyřicetiletý kanonýr, který na jihu Čech v minulosti působil.

Brankář Denis Godla pochytal všech 26 střel soupeře, svou první nulu v sezoně vylepšil asistencí na třetí gól Vervy.

Rekordní návštěva na Dynamu, Rytíři vydřeli bod

Takřka vyprodané tribuny sledovaly v Pardubicích jejich duel s Kladnem, v jehož sestavě nechyběl Jaromír Jágr. Středočeši před 9680 fanoušky vedli, domácí dokázali srovnat a dvakrát odskočit. Střelecky aktivnější Kladno ale dorovnalo a zápas nakonec rozhodovaly nájezdy – podruhé v utkání se trefil Anthony Camara.

„Vyhrát dnes mohl opravdu kdokoliv. My jsme byli šťastnější v nájezdech, dvou bodů si ceníme. Podobné zápasy jsou na začátku sezony nesmírně těžké a my jsme rádi za každé vítězství,“ ohlédl se za výhrou Richard Král, trenér Pardubic, které jsou v průběžné tabulce třetí.

Souhrn 11. kola hokejové extraligy

HC Oceláři Třinec – PSG Berani Zlín 2:1 (0:1, 1:0, 1:0).
Branky a nahrávky:
30. O. Kovařčík (Zahradníček, M. Kovařčík), 42. Hrňa (Dravecký, Jaroměřský) – 17. Okál (Vopelka, Hejcman). Rozhodčí: Kika, Mrkva – Šimánek, Zíka. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 3467.

BK Mladá Boleslav – HC Energie Karlovy Vary 3:1 (0:0, 1:0, 2:1).
Branky a nahrávky:
39. Bičevskis (Eberle, Dufek), 44. Kotala (Kelemen, Pýcha), 45. P. Kousal (Lunter, O. Najman) – 49. Redlich (Plutnar, Parkkonen). Rozhodčí: Pešina, Úlehla – Gerát, Hynek. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Diváci: 2621.

HC Sparta Praha – Mountfield HK 2:3 po sam. nájezdech (2:0, 0:1, 0:1 – 0:0).
Branky a nahrávky:
1. Řepík (T. Pavelka, E. Thorell), 16. R. Horák (M. Jandus, Řepík) – 40. Kevin Klíma (McCormack, Orsava), 52. Jergl (Kevin Klíma), rozhodující sam. nájezd Lev. Rozhodčí: R. Svoboda, Obadal – Pešek, Ganger. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Diváci: 5875.

HC Škoda Plzeň – Bílí Tygři Liberec 3:1 (1:1, 1:0, 1:0).
Branky a nahrávky:
14. Dzierkals (Mertl, Blomstrand), 31. Jiříček (Graňák, Bulíř), 42. M. Lang – 13. A. Najman (Faško-Rudáš, Klepiš). Rozhodčí: Hradil, Horák – Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváci: 3098.

HC Motor České Budějovice – HC Verva Litvínov 0:3 (0:1, 0:0, 0:2).
Branky a nahrávky:
3. V. Hübl (Pospíšil, F. Lukeš), 57. Zdráhal (Estephan), 59. Jarůšek (Balinskis, Godla). Rozhodčí: Šír, Micka – Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 5639.

HC Kometa Brno – HC Vítkovice Ridera 1:2 (0:0, 0:1, 1:1).
Branky a nahrávky:
44. Haščák (P. Holík, Roth) – 29. J. Hruška (L. Krenželok, Roberts Bukarts), 50. Fridrich (Kalus, Plášil). Rozhodčí: Jeřábek, Šindel – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:1. Diváci: 5897.

HC Dynamo Pardubice – Rytíři Kladno 4:3 po sam. nájezdech (2:1, 1:1, 0:1 – 0:0).
Branky a nahrávky:
7. Blümel (Paulovič, Poulíček), 13. Říčka (J. Mikuš), 25. Camara (Cienciala, Košťálek), rozhodující sam. nájezd Camara – 5. J. Suchánek (Plekanec, Hlava), 21. Hlava, 51. M. Filip (M. Beran). Rozhodčí: Hejduk, Veselý – Lučan, Kis. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. Diváci: 9680.

Nejbližší extraligové přenosy na O2 TV Sport

Pátek 8. října 2021 od 17.30 hodin: Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Expert: Jakub Koreis. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Čtvrtek 14. října 2021 od 17.00 hodin: HC Energie Karlovy Vary – HC Škoda Plzeň.
Moderátor:
Jan Velart. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Jiří Tlustý. Reportér: Jan Hrabal.

Pátek 15. října 2021 od 17.00 hodin: PSG Berani Zlín – HC Sparta Praha.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Miloslav Gureň. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME