11.01.2023

Týden motorsportu obohatí program v O2 TV

O2 TV Sport

Redakce O2 TV Sport

Fanoušci motoristického sportu se mohou těšit na nový pořad v O2 TV. Už v tento pátek v 22.00 hodin startuje první díl Týdne v motorsportu.

Průvodkyněmi nové relace budou Veronika Hankocyová a Markéta Srbová.

Veronika Hankocyová

Nikdy jsem se nepovažovala za moderátorku, ale v hloubi duše jsem vždy byla závodnice. Motorky mě provází od dětství, i když mě k tomu nikdo v rodině nevedl. Jako rozený Beran jsem se zkrátka rozhodla, že jednou budu motorku řídit, pak jezdit na okruhu a pak i závodit, a to dokonce i na nejtěžší silniční trati světa, na ostrově Man, kde jsem získala tři stříbrné trofeje. Možná k tomu přispěla i blízkost brněnského okruhu, protože jsem se v Brně narodila a zároveň i studovala gymnázium se zaměřením na Francouzštinu a poté se rozhodla pro studium obecné chemie.

Překladatelkou nebo výzkumnicí jsem se ale nakonec nestala. K motorkám mě definitivně dovedl sbor dobrovolných hasičů, kde jsem byla členem, a kde jsem získala naprostou vášeň pro techniku, od čerpadel, cisteren až po motorky, a to mi zůstalo dodnes.

Přesto mě mikrofon provází celou mojí kariérou a již více jak patnáct let jsem se průběžně objevila na obrazovkách ČT sport, TV Nova sport nebo TV Sport 5 jako moderátorka v motoristických pořadech 102 oktanů a Motorbike. Měla jsem štěstí, že jsem se jako roadracingová závodnice dobře zapsala v zahraničí, a tak se se mnou v rámci irského mistrovství natáčely i dokumentární filmy pro britskou televizi BBC, „Road Riders“ a „Queens of the Road“.

Až teď teprve dokáži ocenit ty zkušenosti a příležitosti, kterých se mi jako dvacetileté holce dostalo. Když jsem mohla vést rozhovory s hvězdami z mistrovství světa napříč motocyklovými i automobilovými závody, a doslova i generacemi, a nemůžu se dočkat, až v tom budu pokračovat i nadále pod křídly O2 TV Sport.

Markéta Srbová

Na O2 TV Sport jsem přišla se zkušenostmi redaktorky a moderátorky, které chci mimo jiné dále rozvíjet. Protože je motorsport, auta, vůně benzinu, všechny novinky, vývoj, zákulisí a zajímavosti tohoto odvětví mojí vášní od útlého věku, nový pořad a také možnost poznat WRC zevnitř, byly jasnou volbou.

Ale začněme pěkně popořádku. K této nabídce vedla dlouhá cesta…

Narodila jsem v Ostravě a v dětství měla dva sny. Být právničkou, nebo sportovní novinářku, z nichž se mi jeden podařilo splnit. Na Slezské univerzitě v Opavě, Filozoficko-Přírodovědecké fakultě, jsem studovala obor České literatura, který nabízí také uvedení do žurnalistiky, publicistiky a editorské praxe. V době studií jsem pracovala jako moderátorka na rádiu Kiss Morava a už tehdy mi možnost přinášet široké veřejnosti zajímavé rozhovory a aktuální informace, dělala víc, než jen radost.

V České televizi jsem začala pracovat v lednu 2014 v pražské redakci jako sportovní redaktorka a reportérka. Na programu ČT sport jsem se primárně věnovala motorsportu, ale podílela jsem se také na přípravě Olympijského magazínu, pořadů z golfu, běhu na lyžích a spolupracovala jsem také s handicapovanými sportovci v rámci Paralympijského magazínu, nebo se Sokoly při přípravě Sokolského zpravodaje. V roce 2022 jsem byla jako hlavní reportérka programu ČT Sport na Paralympijských hrách v čínském Pekingu, odkud jsem každý den přispívala do všech relací, včetně té hlavní – Branek Bodů Vteřin.

Ze zahraničních hvězd jsem měla tu čest vyzpovídat v pozici moderátorky mnoho bývalých i nynějších zahraničních hvězd motorsportu. Za zmínku jistě stojí: Mika Häkkinen, David Coulthard, Jacques Villeneuve, Robert Kubica, Mick Doohan, Giacomo Agostini, Romain Grosjean nebo Emerson Fittipaldi.

Dva roky jsem připravovala a moderovala magazín ze zákulisí mistrovství České republiky v Rally – Za oponou. Téměř rok jsem spolupracovala s redakcí Černých ovcí, kde jsem získala další cenné zkušenosti, tentokrát s investigativní novinařinou.

V neposlední řadě jsem autorkou 60 minutového dokumentu o Armádním sportovním centru Dukla. Dokument Fenomén Dukla, který režíroval David Bonaventura byl v roce 2021 odvysílán na ČT 2. Na ČSFD má hodnocení 66 %.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME