12.05.2022

Týmová série i s českou profesionálkou

Tipsport Czech Ladies Open

Redakce O2 TV Sport

S účastí profesionálky Terezy Melecké se odehraje golfový turnaj Ladies European Tour v Bangkoku, který od 12. do 14. května kompletně vysílá v přímých přenosech O2 TV Sport. Aramco Team Series, společná soutěž jednotlivkyň i čtyřčlenných týmů, má po všechny tři dny vysílací časy od 8.00 do 12.00 hodin SELČ.

U Terezy Melecké šlo o cestu „last minute“. O tom, že se dostala do soutěže, se totiž dověděla teprve dva dny před zahájením turnaje. Původně plánovala, že si odpočine po náročných třech týdnech, kdy hrála dvakrát v Austrálii a pak hned ve Španělsku, ale když pořadatelé zavolali, hned se vydala na cestu. Nastoupí tak s jetlagem a bez tréninkového kola v 9.18 hodin místního času.

Turnaj v Thajsku je prvním z pěti takových, kdy se hráčky utkávají první dva dny v soutěži 26 týmů, do nichž patří také jeden amatér či amatérka. Po cutu hraje ve finále ještě 60 nejlepších golfistek samostatně, se započítanými výsledky z týmů. Celkově jde o 1 milion dolarů, které se půlí pro týmy i jednotlivkyně.

Tereza Melecká, která vstoupila na LET teprve letos, zažije premiéru v takové soutěži, navíc mezi světovými hvězdami. Patří k nim především domácí sestry Ariya a Moriya Jutanugarnovy, které jako druhé v historii vyhrály turnaje i na LPGA Tour, ještě před sestrami Kordovými, jež Thajky v Asii připomínají.

Evropskou elitu zastupují např. Angličanka Charley Hull, dále Carly Booth ze Skotska mj. coby první vítězka Tipsport Czech Ladies Open z roku 2019, a také Amy Boulden z Walesu.

Nechybí Lee-Ann Pace, vítězka letošního South African Women’s Open, stejně jako šampionka posledního turnaje z minulého týdne v Madridu, Španělka Ana Pelaez. Ta je ostatně přihlášena, spolu s většinou hráček z Bangkoku, rovněž na Tipsport Czech Ladies Open, které se bude hrát v rámci LET před kamerami O2 TV Sport v Berouně od 24. do 26. června.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME