14.10.2021

Ukončí Zlín čekání na tříbodovou výhru?

PSG Berani Zlín / Jiří Zaňát

Redakce O2 TV Sport

Série televizních přenosů z hokejové extraligy pokračuje i v pátek 15. října 2021. O2 TV Sport bude vysílat souboj Zlína se Spartou, tedy duel týmů, které jsou v úplně rozdílné situaci: Berani stále čekají na plnohodnotný zisk, Pražané vyhráli čtyři soutěžní zápasy v řadě, dva v tuzemské nejvyšší soutěži a dva v Lize mistrů.

„Pražané jsou favoritem duelu, je tam velká kvalita, jeden z top týmů v české extralize, všechny čtyři lajny mají kvalitní. Budeme se snažit podat co nejlepší výkon, být dobře připraveni po taktické stránce a nedělat stupidní chyby v našem obranném pásmu, Budeme hrát trpělivě, být stále na dostřel, tahat zápas, aby byla šance na bod. Uvidíme, jaký bude mít vývoj, každý zápas začíná za stavu 0:0. Nejdeme do souboje se Spartou s tím, že prohrajeme, ale můžeme zápas vyhrát,“ uvedl pro www.beranizlin.cz Luboš Jenáček, potvrzený hlavní kouč.

Říjen je již tradičně zasvěcen akcím, které podporují boj s rakovinou prsu a s tím spojenou osvětou. Zlínský hokejový klub se k této aktivitě připojí a výtěžek věnuje na zlínskou onkologii.

Sparta i po středečních předehrávkách drží páté místo v průběžné extraligové tabulce. Náladu si vylepšili v úterý, kdy výhrou 3:1 v německém Bremerhavenu stvrdili postup do play off Ligy mistrů. „Předvedli jsme trošku lepší výkon než proti Karlovým Varům. Klíčové bylo, že jsme vstřelili první gól, to utkání zlomilo v náš prospěch. Postup i vítězství ve skupině nás velmi těší,“ nechal se po vítězství v Německu slyšet hlavní trenér Josef Jandač.

Pražané budou ve Zlíně budou chtít prodloužit sérii dvou výher, proti Beranům se budou snažit navázat na výsledky z minulé sezony, kdy je čtyřikrát porazili. V domácím prostředí navíc dvakrát bez obdržené branky.

„Je nabíledni, že se v předzápasovém studiu zaměříme na nepovedený vstup Zlína do sezony, nabídneme i historická srovnání. U Sparty se nabízí rozebrat její hru v oslabeních, v nich totiž strádá a nedaří se jí,“ poznamenal moderátor utkání Jan Homolka a doplnil: „Jsme rádi, že nás o první přestávce navštíví sportovní manažer Zlína Martin Kotásek a třeba odkryje plány Beranů na záchranu této sezony. Ve druhé pauze se zaměříme na Michala Moravčíka.“

Začátek studia: 17.00 hodin. Moderátor: Jan Homolka. Expert: Miloslav Gureň. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME