24.11.2021

Uteče Atlético milánskému AC?

AC Milán

Redakce O2 TV Sport

Zajímavý souboj o druhé postupové místo ve skupině B nabídne přímý přenos utk’ání Ligy mistrů mezi Atléticem Madrid a AC Milán. Předzápasové studio startuje ve 20.20 hodin na Premier Sport 2. Moderátor Libor Bouček bude nejen toto utkání glosovat s Markem Jankulovskim a Tomášem Ujfalušim.

Souboj třetího se čtvrtým hostí Wanda Metropolitano v Madridu. Atlético v uplynulých deseti letech nikdy neztratilo s italským vicemistrem ani bod a tuto bilanci touží prodloužit.

Středa 24. listopadu 2021: Atlético Madrid – AC Milán

Boj o postup do vyřazovacích bojů má Atlético stále ve své moci, doma ale potřebuje nejprve porazit AC Milán a poté v přímém souboji uspět s FC Porto. Naopak možnosti Milána jsou výrazně menší, protože ani případné výhry nad Atléticem a Liverpoolem mu nemusejí stačit.

Atlético doma na italské kluby opravdu umí. Naposledy prohrálo s Parmou v roce 1999, pod Simeonem navíc předvádí vyrovnaně dobré výkony a skvělou defenzivu. Ve 40 zápasech Ligy mistrů inkasovali Španělé pouze 19 branek, což je nejnižší průměr v historii nejprestižnější klubové soutěže.

Liga mistrů zná senzační obraty, v sezoně sezoně 2019/2020 prohrála Atalanta první tři zápasy a nakonec se procpala do osmifinále. Milán ale kromě víry ve vlastní schopnosti musí spoléhat i na souhru ostatních výsledků.

„Je to skvělý zápas proti skvělému soupeři. Je to poslední šance, jak se v Lize mistrů ještě udržet. Atlético je jeden z týmů, který bojuje a nikdy se nevzdává. Do 95. minuty to bude vyžadovat hodně pozornosti. Bez ohledu na to, jestli bude nebo nebude Griezmann, mají opravdu konkurenceschopný tým,“ nechal se slyšet Stefano Pioli, trenér AC Milán.

„Vítězství je jediná věc, kterou jsme ve skupině nezvládli a kterou musíme udělat teď. Stáli jsme proti silným a chytrým týmům, které jsou zvyklé hrát Ligu mistrů. Musíme se soustředit celých 90 minut,“ řekl milánský záložník Sandro Tonali.

Po skončení přímého přenosu a studiových rozborech Premier Sport 2 nabídne jako vždy sestřihy všech osmi zápasů tohoto hracího dne.

Moderátor: Libor Bouček. Hosté: Marek Jankulovski a Tomáš Ujfaluši. Komentátoři: Jan Homolka a Vlastimil Kaiser.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME