28.09.2022

V NFL už zbývají poslední dva neporažené týmy

Miami Dolphins

Redakce O2 TV Sport

V konferenci AFC Miami Dolphins a v konferenci NFC Philadelphia Eagles. Liga je však v tomto roce nesmírně vyrovnaná a letos platí dvojnásob známe fotbalové rčení „Any Given Sunday“, tedy že v jakémkoliv zápase může vyhrát kterýkoliv tým.

Tradiční rekapitulaci ale začneme zápasem, na který směřovaly všechny oči. Tampa Bay Buccaneers proti Green Bay Packers a možná poslední souboj dvou nejlepších quarterbacků v historii. Tom Brady, kterému se přezdívá G.O.A.T, tedy nejlepší ze všech a na druhé straně Aaron Rodgers, který je zase považován za nejtalentovanějšího quarterbacka, který kdy hrál. V zápase to ale nebyli rozehrávači, ale obrany, které dominovaly. V defenzivní bitvě bylo dlouho skóre 14:6 pro Packers, když oba týmy ztratily několik míčů. V posledním drivu základní hrací doby, ale Tom Brady ukázal svou druhou přezdívku – The Comback Kid, a 14 vteřin před koncem touchdownem snížil na 12:14. Dvoubodová konverze dělila zápas od prodloužení, ale Buccaneers ji nedokázali proměnit a Packers si tak připsali druhé vítezství v řadě. Zda to je poslední duel dvou fenomenálních quarterbacků je otázkou, protože se oba týmy mohou ještě potkat v play off a oba také patří mezi favority celé NFC. Budeme tedy doufat v poslední tanec na scéně play off. Pokud ne, tak děkujeme za všechny skvělé zápasy.

V konferenci AFC se v zápase neporažených střetli divizní rivalové. Buffalo Bills a Miami Dolphins divákům ukázali prvotřídní podívanou. Oba týmy bojovaly o každý yard a ze zápasu byla cítit atmosféra play off, kde nebylo nouze o několik vyostřených momentů a hráči v zápase nechali doslova vše. Rozhodovalo se v samotném závěru, Dolphins vedli 21:17. Po nepovedeném puntu si však nechali dát safety a Bills šli za stavu 19:21 na míč a field goalem mohli rozhodnout utkání. Nakonec se dostali na vzdálenost na případný kop, ale vypršel jim čas, než stihli rozehrát a z vítězství se tak trochu překvapivě radovali Dolphins. Jedinou kaňkou v zápase bylo zranění QB Tua Tagovailoa. Rozehrávač Dolphins utržil těsně před poločasem tvrdý hit, následně byl evidentně otřesen, ale po přestávce se vrátil do zápasu. Tento moment bude mít rozhodně dohru a NFL, která se snaží hráče s evidentním otřesem neposílat už zpět do hry, začalo v týdnu podrobnější vyšetřování situace.

Velmi příjemným překvapením zůstávají Jacksonville Jaguars, kteří ve třetím týdnu porazili silné LA Chargers a mají na svém kontě už dvě výhry. Zabrali i hráči Indianapolis Colts, kteří po špatném vstupu do sezony na domácím hřišti porazili jedny z favoritů konference AFC Kansas City Chifs a připsali si první vítězství. Naopak hodně za očekávání jsou hráči Las Vegas Raiders, kteří prohráli třetí utkání v řadě. Na problémy mají zaděláno i v New Englandu, když Patriots prohráli s Ravens a navíc přišli o quarterbacka Maca Jonese, který si poranil kotník. Tým trenéra Billa Belichicka tak bude muset řešit krizovou situaci hned z kraje sezóny.

Další velké jméno, které už v letošní sezoně neuvidíme je ofenzivní tackle Chargers Rashawn Slater, který si utrhnul biceps a sezóna pro něj skončila. O několik zápasů přijde i RB D’Andre Swift z Detroitu, který si poranil rameno.

Další novinkou z NFL je změna formátu utkání hvězd. Tradiční Pro Bowl jak ho známe zmizí a nahradí ho Pro Bowl Games, kde budou dovednostní soutěže a zápasy ve flag fotbalu. A poslední velkou bombou tohoto týdne je ohlášení interpreta, který vystoupí v letošním Super Bowl Halftime Show. Diváci se mohou těšit na show, kterou povede hudební superstar Rihanna.

V tomto týdnu bude pak na našich stanicích opravdová nálož fotbalu, když ke klasické nadílce přibude i nedělní zápas od 15.30 hodin, který se hraje v Londýně. Tahákem kola bude pak souboj Buccaneers a Chiefs v noci z neděle na pondělí. Souboj Brady vs. Mahomes si nesmíte nechat ujít.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME