22.11.2022

Vítkovice poprvé doma pokořeny: Dynamo slaví jedenáctou výhru v řadě

HC Vítkovice Ridera

Redakce O2 TV Sport

Hokejisté vedoucích Pardubic zvítězili v dohrávce 21. kola Tipsport extraligy na ledě druhých Vítkovic 5:4 po samostatných nájezdech a svému soupeři odskočili na čele tabulky na rozdíl sedmi bodů.

Rozhodující trefu v nájezdech si připsal Tomáš Zohorna. Ostravané teprve v devátém utkání sezony ztratili první body na domácím ledě. Dvakrát se mezi střelce zapsali domácí Rastislav Dej a hostující Tomáš Dvořák.

„Ve druhé třetině to vypadalo, že bychom to mohli mít pod kontrolou, ale začali jsme dělat věci, které nechceme. Vítkovicím jsme lehkovážnou hrou pomohli zpět do zápasu,“ uvedl po výhře 5:4 po nájezdech Radim Rulík v rozhovoru s Terezou Kubíčkovou.

„Hráče musím pochválit, odehráli jsme proti velice silnému soupeři dobrý zápas. Měli jsme sílu i za stavu 2:4, šli jsme na maximum, nemám jim co vytknout,“ nešetřil chválou kouč poražených Miloš Holaň.

HC Vítkovice Ridera – HC Dynamo Pardubice 4:5 po sam. nájezdech (2:3, 2:1, 0:0 – 0:0 – 0:1).
Branky a nahrávky:
1. Dej (Mikuš), 13. Lakatoš (Roberts Bukarts, Marosz), 34. Dej (L. Kovář), 37. Roberts Bukarts (L. Kovář, Kalus) – 8. T. Dvořák (Poulíček), 8. T. Dvořák, 14. Radil (Čerešňák, Říčka), 28. R. Kousal (Radil, T. Zohorna), rozhodující nájezd T. Zohorna. Rozhodčí: Hradil, Kika – Axman, Lederer. Vyloučení: 3:8. Využití: 1:1. Diváci: 6542.

Olomouc gólem v předposlední minutě vyhrála na ledě mistra

Hokejisté Olomouce zvítězili v dohrávce 12. kola extraligy na ledě Třince 3:2 a v tabulce se posunuli na třetí místo před Oceláře. Domácí vedli góly Samuela Bučka a Daniela Voženílka ještě v 52. minutě 2:1. Skóre otočil dvěma trefami Jakub Navrátil, přičemž zápas rozhodl v čase 58:52. Dvě asistence si připsal Karel Plášek, jenž nastoupil za Hanáky poprvé po svém návratu ze zámoří. Trenéru Ocelářů Zdeňku Motákovi tak zhořkl první zápas proti svému bývalému klubu, kde působil předchozích pět sezon.

HC Oceláři Třinec – HC Olomouc 2:3 (0:0, 1:1, 1:2).
Branky a nahrávky:
28. Buček (M. Růžička), 47. D. Voženílek (M. Doudera, M. Růžička) – 26. Dujsík (Ondrušek, J. Káňa), 52. Navrátil (Plášek, Kunc), 59. Navrátil (Plášek). Rozhodčí: Hribik, Úlehla – Kis, Lučan. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 3512.

Liberec ovládl duel v Brně

Hokejisté Liberce vyhráli v dohrávce 17. kola extraligy v Brně 5:0 a poprvé v sezoně tak na kluzišti soupeřů naplno bodovali. Naopak Kometě skončila série šesti vítězných zápasů na vlastním ledě. O výhře hostí rozhodla druhá třetina, kterou Bílí Tygři vyhráli 3:0. Hattrickem se pod libereckou výhru podepsal Jan Ordoš, brankář Jakub Neužil při svém druhém startu v sezoně udržel poprvé v kariéře v nejvyšší soutěži čisté konto. Severočeši zabrali po dvou porážkách a v tabulce poskočili na osmé místo, Brno zůstalo po třetí porážce ze čtyř zápasů páté.

HC Kometa Brno – Bílí Tygři Liberec 0:5 (0:1, 0:3, 0:1).
Branky a nahrávky:
11. Melancon (Balinskis, Bulíř), 25. Ordoš (Filippi, Birner), 29. Šír (Derner, P. Jelínek), 35. Ordoš z trest. střílení, 50. Ordoš (Birner). Rozhodčí: Mrkva, Ondráček – Gebauer, Rampír. Vyloučení: 1:1, navíc Vlach (Liberec) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 6378.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME