27.09.2021

Vondrka se blýskl hattrickem, Köhler vstřelil čtyři góly

Bílí Tygři Liberec / Jiří Princ

Redakce O2 TV Sport

Spoustu zajímavých momentů přineslo 6. kolo hokejové Tipsport extraligy. V něm zazářil zlínský útočník Bedřich Köhler, jenž čtyřmi brankami zajistil Zlínu výhru 4:3 v prodloužení v Liberci, naopak hattrick Michala Vondrky stačil pouze na bod Českým Budějovicím, které podlehly Plzni 3:4 v nastavení. Pardubice dokázaly nastřílet šest branek během druhé třetiny a vyhrát v Litvínově.

Zlín není poslední, Köhler mu čtyřmi góly pomohl vyhrát v Liberci

V one man show se tak trochu proměnilo utkání Liberce se Zlínem. V rozmezí necelých osmi minut Bedřich Köhler zaznamenal hattrick ve třetím dějství, výhru Beranů dokonal svou čtvrtou trefou 21 sekund před koncem prodloužení.

„Je to pro mne výjimečný večer, něco zvláštního. Prostě se všechno sešlo. Kluci mi to dobře připravili, já jsem se do nějakých šancí dostal... Člověk je musí proměnit, ale to je souhra okolností. Když to přeženu, furt je to o shodě náhod. Že vám to spoluhráči dobře prohodí a nakonec trefíte gólmana do hlavy a on si to tam hodí,“ usmíval se hrdina úterního večera pro www.beranizlin.cz.

Vondrkův hattrick na výhru nestačil

Pouze Michal Vondrka pálil do černého v dresu Motoru v duelu s Plzní. Střelecky aktivnější Západočeši nakonec získali zápas ve svůj prospěch v nastaveném čase.

„Plzeň nás trochu přetlačila nasazením a bojovností. Měli jsme i šance, ale tentokrát jsme v závěru neměli štěstí. Prodloužení už je vabank,“ nechal se slyšet po utkání kouč Motoru Jaroslav Modrý.

Pardubice ve druhé třetině smetly Litvínov

Obrat z 0:1 na 6:1 slavili hokejisté Dynama v duelu s Litvínovem. Poosmé v historii samostatné české extraligy se dokázal jeden z týmů prosadit rovnou šestkrát během jedné dvacetiminutovky. Verva sice v závěrečné části hry snížila, ale nakonec odešla pokořena výsledkem z 80. let 4:7. Po dvou gólech zapsali Marek Hecl a Matěj Blümel, jenž navrch přidal asistenci.

„Po dvou porážkách to pro nás bylo důležité utkání, potřebovali jsme zase bodovat. Ale zápas se pro nás nevyvíjel dobře, první třetinu byl Litvínov určitě lepší. Snažili jsme se udělat nějaké změny v sestavě, proházeli jsme lajny, že to mělo až takový efekt, to jsme nečekali. Na začátku druhé třetiny nám tam napadalo skoro všechno, za což jsme rádi. Chytla se nám druhá lajna, která odehrála velice dobré utkání. Škoda, že jsme zbytečnými góly na konci nechali vykoupat Kloudyho, to kazí radost z vítězství,“ uvedl Richard Král, kouč Dynama.

Jágrův stý gól nestačil, Kladno kleslo na dno

Jedenáct branek viděli také fanoušci v Karlových Varech, domácí Energie rozhodla o výhře 7:4 nad Rytíři také povedenou druhou třetinou, v níž nasázela soupeři pět branek. Třikrát se trefila během minuty! V prostředním dějství se trefil i Jaromír Jágr a zaznamenal tak stou trefou v československé a české nejvyšší soutěži. Středočeši se přesto vrátili na patnáctou pozici v tabulce.

„Z naší strany to bylo nepovedené utkání. První část, kterou jsme vyhráli, byla dobrá. O osudu zápasu rozhodla minuta a půl na začátku druhé třetiny, kdy jsme inkasovali tři góly a dostali soupeře na koně. Začali jsme se tlačit dopředu, což byl mlýn pro Karlovy Vary, které nám začaly ujíždět. Jen díky našemu brankáři výsledek nebyl horší,“ uvedl David Čermák, trenér Kladna.

Nejbližší extraligové přenosy na O2 TV Sport

Čtvrtek 23. září 2021 od 18.00 hodin: HC Sparta Praha – HC Verva Litvínov.
Moderátor:
Jan Velart. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Jiří Tlustý. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Pátek 24. září 2021 od 17.00 hodin: HC Škoda Plzeň – HC Kometa Brno.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Expert: Jakub Koreis. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Čtvrtek 30. září 2021 od 17.30 hodin: Rytíři Kladno – HC Olomouc.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Jiří Tlustý. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME