09.08.2022

Vzhůru za dalším krokem! Plzeň hostí Tiraspol

FC Viktoria Plzeň

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté plzeňské Viktorie v úterý mohou udělat další krok k vysněnému postupu do skupinové fáze Ligy mistrů. Úřadující čeští šampioni v odvetě 3. předkola elitní soutěže doma vyzvou Šeriff Tiraspol, který minulý týden v Kišiněvě porazili 2:1.

Západočeši v Moldavsku prohrávali gólem z penalty, ale Tomáš Chorý krátce před pauzou rovněž z pokutového kopu vyrovnal. Brzy po změně stran dokonal obrat Pavel Bucha. Viktoria zopakovala výsledek z úvodního zápasu 2. předkola na stadionu Helsinek, které v odvetě deklasovala 5:0 a vyrovnala své nejvyšší pohárové vítězství.

„První utkání nám ukázalo soupeřovu kvalitu, ale pokud splníme to, co si řekneme, tak jsme schopni eliminovat jejich největší sílu. Hrajeme doma, chceme postoupit a zápas vyhrát. Technicky je Šeriff velmi dobře vybaven. Vpředu mají hráče, pro které není problém jít jeden na jednoho. Nesmíme jim dát prostor,“ řekl pro www.fcviktoria.cz kouč Michal Bílek.

Důležitý podle měj bude rychlý přístup: „Musíme je držet co nejdál od naší brány. Jestli chceme pomýšlet na dobrý výsledek a postup, což je náš cíl, tak musíme zopakovat výkon z minulého týdne,“ poznamenal.

Receptem ke zdolání Tiraspolu by mohly být standardní situace. „Měly by být naší zbraní, soustředíme se na ně. Poměrně dobře je zahráváme a je to něco, s čím bychom mohli uspět i v úterý,“ souhlasil kouč úřadujícího českého mistra.

Pro Viktorii půjde už o šestý soutěžní duel během tří týdnů. „Utkání jdou rychle za sebou, ale jsme za to rádi, přáli jsme si hrát evropské poháry. Na druhou stranu hráči radši hrají, než trénují. Pro klub je zítřejší zápas důležitý a věřím tomu, že se přiblížíme našemu snu hrát Ligu mistrů,“ uzavřel kouč Západočechů.

Viktoria by v závěrečném 4. předkole hrála s vítězem dvojzápasu mezi Karabachem a Ferencvárosem Budapešť, jejich souboj začal v Baku remízou 1:1. Pokud by Plzeň s Tiraspolem vypadla, narazila by v play off Evropské ligy na poraženého z dvojice Crvená zvezda Bělehrad – Pjunik Jerevan. Srbský favorit na úvod doma zvítězil 5:0.

O2 TV Sport nabídne předzápasové studio přímo z Doosan areny. „V rámci jeho programu se samozřejmě ohlédneme za cennou plzeňskou výhrou v Moldavsku,“ prozradil moderátor Radek Šilhan s tím, že role expertů se zhostí David Limberský a Jan Rezek, kteří mají s Ligou mistrů v dresu Viktorie zajímavé zkušenosti.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME