27.01.2023

Zvednou se Oceláři v Karlových Varech?

HC Energie Karlovy Vary

Redakce O2 TV Sport

Hokejisté mistrovského Třince budou v dnešním 42. kole extraligy bojovat na ledě Karlových Varů o ukončení série čtyř zápasů, v nichž nebodovali. Přímý přenos začíná v 17.00 hodin na O2 TV Sport.

Karlovarskému týmu schází dlouhodobě zraněný obránce Michal Plutnar, kvůli disciplinárnímu trestu nemůže hrát ani další zadák Tomáš Havlín. Z posledních pěti domácích duelů prohrála Energie jediné, když nestačila na Vítkovice. Jinak se ale v poslední době svěřencům Davida Bruka na domácím ledě daří. Západočeši hráli v úterý v Hradci Králové, kde prohráli 0:3.

„Věděli jsme, jak bude utkání náročné, a chtěli jsme do něj dobře vstoupit. To se nám nepovedlo. Měli jsme horší pohyb, Hradec byl všude o krok dřív a měl lepší osobní souboj, což se přeneslo i do druhé třetiny. Soupeř udeřil z jedné přesilovky, které má dobré, ale pořád to bylo o jednom gólu. Nepovedlo se nám srovnat, naopak jsme dostali druhý. Chtěli jsme všechny síly vrhnout do útoku a ještě to nějak zvrátit, ale inkasovali jsme potřetí a odjíždíme bez bodu. Musíme navázat na minulé zápasy, v pátek zmobilizovat síly a Třinec obrat o body,“ prohlásil asistent trenéra Vojtěch Šik.

Oceláři na Karlovy Vary dlouhodobě umějí, poslední dvě vzájemná utkání vyhráli s celkovým skóre 10:4. Ke své nejdelší cestě za extraligovým duelem se ale Slezané nevydali v nejoptimálnějším rozpoložení: z posledních čtyř utkání nevytěžili ani bod.

Třinec v úterý doma prohrál 0:4 s Pardubicemi. „Nabídli jsme hostům spoustu jasných puků, ze kterých měli samostatné nájezdy a byli z toho úspěšní. Druhou věcí je, že se natrápíme na vstřelení branky. Když se obojí spojí dohromady, tak z toho rezultuje dnešní výsledek,“ poznamenal kouč Zdeněk Moták.

Zdravotní problémy nepustily do posledního duelu s Dynamem Tomáše Marcinka ani Samuela Bučka. V průběhu utkání navíc pro nespecifikované důvody odstoupil také nejlepší střelec týmu Marko Daňo.

„V úvodu našeho rozboru s Romanem Málkem probereme karlovarskou brankářskou dvojici Štěpán Lukeš – Vladislav Habal. Z Energie se zaměříme i na její přesilovky. U Ocelářů zkusíme najít důvody, proč se jim v současnosti nedaří. I u Třince se podíváme na gólmanský pár Marek Mazanec – Ondřej Kacetl,“ poznamenal moderátor Jan Velart s tím, že reportér Jan Hrabal vyzpovídá karlovarského Filipa Koffera a třineckého Martina Růžičku.

Začátek studia: 17.00 hodin. Moderátor: Jan Velart. Expert: Roman Málek. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Reportér: Jan Hrabal.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME