04.12.2021

„S“ jdou v sobotu do akce: Sparta v Karviné, Slavia v Olomouci

SK Slavia Praha

Redakce O2 TV Sport

Už v sobotu lídr tabulky a obhájce titulu Slavia hraje v Olomouci a třetí Sparta se představí v Karviné. Tato utkání 17. kola FORTUNA:LIGY bude na svém hlavním programu vysílat O2 TV Sport, superstudio s moderátorem Davidem Sobiškem startuje ve 14.30 hodin. Ostatní zápasy můžete sledovat v multidimenzi.

Sobota 4. prosince 2021 od 15.00 hodin: MFK Karviná – AC Sparta Praha

Sparta v neděli na Letné udolala Liberec 2:1 a uspěla po venkovních porážkách 0:4 na Slovácku a 0:2 s Glasgow Rangers v Evropské lize. Předposlední Karviná jako jediný tým v této ligové sezoně ještě nezvítězila a ve středeční dohrávce podlehla 0:3 jinému pražskému soupeři Bohemians.

Sparta prohrála jediný z jedenácti vzájemných ligových zápasů s Karvinou, v posledních pěti duelech zvítězila a dala v nich devatenáct gólů. „Měli jsme teď větší čas na regeneraci, což nám pomohlo. Jedeme do Karviné potvrdit roli favorita a vyhrát. Soupeř nastoupí v trochu jiné sestavě než ve středu na Bohemce, kde mu chyběli někteří vykartovaní hráči. Zase neměli tak náročný program, takže si s tím dokážou poradit a budou nám to chtít znepříjemnit. Hrají o záchranu, takže do toho půjdou na víc než 100 procent, zvlášť když to ještě bude proti Spartě. Bude to strašně těžké utkání,“ prohlásil sparťanský asistent trenéra Luboš Loučka.

Karvinou čeká předposlední domácí zápas roku 2021, domácím se po karetním trestu můžou vrátit dva důležití hráči základní sestavy, a to Michal Papadopulos a Lukáš Bartošák, kterým vypršely tresty za žluté karty. Naopak Marco Túlio bude ještě scházet. Karviná doma v lize osmkrát za sebou nezvítězila, ale získala tam čtyři z celkových pěti bodů v této sezoně.

„Proti silnějším soupeřům vždy hrajeme lépe a na Spartu se můžeme stejně jako proti Slavii nebo Slovácku vytáhnout. Věřím, že se kluci opět vydají na maximum a budeme Spartě důstojným soupeřem. Musíme se Spartou držet tempo, které nasadí. Soupeř je však jasný favorit. Jeho silnou stránkou je kombinační hra, přečíslení v křídelních prostorech a následně dohrávání před bránou. Sparta má také výborné hlavičkáře, ze standardních situací jsou ohromně nebezpeční a těžko bránitelní. Musíme být hodně odolní a zvládnout to,“ nechal se slyšet hlavní trenér Slezanů Bohumil Páník.

Moderátor: David Sobišek. Expert: Jakub Podaný. Komentátoři: Václav Pilný a Radek Šilhan. Reportérka: Klára Janáčková.

Sobota 4. prosince 2021 od 18.00 hodin: SK Sigma Olomouc – SK Slavia Praha

Sešívaní už pět zápasů v řadě ve FORTUNA:LIZE neobdrželi ani gól, tuto sérii započali právě v domácí říjnové dohrávce s Olomoucí, kterou vyhráli 1:0. Za zmíněné období se mohou pochlubit pohodovým skóre 14:0.

Slavia v lize s Olomoucí desetkrát za sebou neprohrála a zvítězila v sedmi z posledních osmi vzájemných duelů v nejvyšší soutěži. „Bude to tak těžké, jak si to uděláme. Doufám, že navážeme na poslední výkony, které mají vzestupnou tendenci. Potvrdili jsme to v domácí soutěži i v Evropě. V Olomouci se relativně dobře hraje, protože je tam vždy skvěle připravené hřiště. To by mohlo vyhovovat oběma stranám, protože i Olomouc se snaží hrát fotbalově. Věříme, že to bude dobrý zápas s vítězným koncem pro nás,“ uvedl asistent trenéra Pražanů Jaroslav Köstl.

Osmá Sigma v minulém kole v Ďolíčku porazila Pardubice 5:1 a naplno bodovala po pěti zápasech. Hanáci ale v nejvyšší soutěži neporazili Slavii desetkrát za sebou, od října 2015.

Olomouc prohrála jediné z posledních sedmi domácích ligových utkání. „Jsem přesvědčený, že se sebevědomí hráčů díky výhrám v poháru a v lize nad Pardubicemi zvýší a že si ho přenesou do těžkého utkání se Slavií. S Pardubicemi se nám dařilo střelecky, což bylo dáno naší aktivitou a vyšší kvalitou v šestnáctce soupeře. To by mělo být vodítkem i pro sobotní zápas. Čeká nás těžký protivník, Slavia je v tomto utkání super favorit. Na druhou stranu pro nás jsou tyto zápasy výzvou a prověrkou pro výkon mužstva,“ nechal se slyšet kouč Olomouce Václav Jílek.

Moderátor: David Sobišek. Experti: Antonín Rosa a Petr Švancara. Komentátoři: Jan Homolka a Aleš Svoboda. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME