30.08.2023

Antverpy chtějí v Aténách dokonat postup do Ligy mistrů

Royal Antverpy FC

Redakce O2 TV Sport

Zajímavý souboj „AA–A“ nabídne ve středu večer Premier Sport 2. O Ligu mistrů se utkají AEK Atény a Antverpy s tím, že blíže k postupu je belgický celek. Úvodní výkop je naplánován na 21.00 hodin.

Středa 30. srpna 2023: AEK Atény – Royal Antverpy FC

AEK budou dohánět jednobrankovou ztrátu z Antverp, řecký celek nedokázal využít přesilovku od 50. minuty, kdy byl vyloučen Bataille, a v Belgii neskóroval. V domácí lize o víkendu Atény remizovaly s nováčkem Panserraikosem, poslední tři ligové zapasy (0–2–1) tak nevyhrály. Ligu mistrů si naposledy zahrály v ročníku 2018/2019, kdy ale prohrály všechny zápasy s Bayernem Mnichov, Benficou Lisabon a Ajaxem Amsterdam.

„Není to výsledek, který jsme chtěli, ale hráli jsme proti těžkému soupeři,“ pověděl po prohře v Antverpách podle www.uefa.com středopolař Mijat Gaćinović a pokračoval: „Jsou mistry a moc dobře víme, jak mají kvalitní tým. Měli jsme ale uhrát lepší výsledek, pokusíme se však zvítězit doma a postoupit do Ligy mistrů.“

Antverpy sehrály poslední ligové utkání 18. srpna, kdy remizovaly na hřišti OH Leuven, jejich víkendový duel s Gentem byl odložen. Belgický celek drží už 15 měsíců unikátní bilanci: neprohrály zápas poté, co otevřely skóre. Další zajímavostí je, že pouze v jediném ze šesti soutěžních střetů Antverp v této sezoně padly alespoň tři branky.

„Je to pro nás velmi dobrý výsledek. Měli jsme několik dobrých šancí, vstřelili jsme nádherný gól. Hráči dali do zápasu všechno, z toho mám radost. Pozitivní je, že jsme neinkasovali,“ řekl pro web soutěže Mark van Bommel, trenér Antverp, s tím, že zápas v Aténách bude podle něj náročný: „Mají opravdu dobrý tým. Nikdy to není snadné, když hrajete venkovní zápas v Řecku. Sám jsem tam hrál, bývalo to tam vždycky těžké.“

Začátek utkání: 21.00 hodin: Komentátoři: Adam Hála a Vlastimil Kaiser.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME