20.09.2023

Benfica přivítá Salcburk

Benfica Lisabon

Redakce O2 TV Sport

Liga mistrů na Premier Sport 2 pokračuje! Ve středečním utkání se utkají portugalský a rakouský mistr. Studio s moderátorem Liborem Boučkem začne ve 20.20 hodin.

Středa 20. září 2023: Benfica Lisabon – Red Bull Salcburk

Dá se očekávat, že skupina D Ligy mistrů bude patřit k nejvyrovnanějším. O to důležitější budou vstupy obou týmů do bojů. Lisabonští ve dvou posledních ročnících dokázali postoupit.

Benfica sice v minulém měsíci nestačila 2:3 na Boavistu, pak ale dokázala čtyřikrát v řadě vyhrát. „Budeme hrát proti intenzivnímu týmu, který navíc vyvíjí velký tlak na držení míče a který funguje dobře i bez balonu. V posledních zápasech byl náš přístup trochu jiný, protože jsme čelili týmům s nízkým blokem, ale musíme být připraveni na náročnost dnešního utkání,“ prozradil podle www.slbenfica.net kouč Roger Schmidt.

„Věříme si a vždy respektujeme soupeře, zvláště v Lize mistrů, kde nejsou slabé týmy. Salcburk v posledních letech tvrdě pracoval na tom, aby byl součástí Champions League – je to výjimečná soutěž. Jsme přesvědčeni, že doma odehrajeme skvělý zápas – naším cílem je vyhrát,“ dodal.

Rakouský mistr hraje ve skupinové fázi Ligy mistrů popáté za sebou, v minulém kole remizoval ve Štýrském Hradci. V rakouské lize vede tabulku se ziskem 19 bodů ze sedmi utkání. „Způsob, jakým je Roger Schmidt dal dohromady, jeho představa o fotbale a způsob, jakým to všechno dělá, je neuvěřitelný a bude pro nás obrovskou výzvou. Mají mladý a hladový tým, který v létě získal několik velmi zkušených hráčů, včetně dvou vítězů mistrovství světa,“ prohlásil pro web klubu Gerhard Struber, kouč Red Bull.

„Vše se odehraje na hřišti. Chceme hrát s takovou silou, abychom Benficu překvapili. Jsme outsideři, ale chceme být ve hře odvážní a chytří. Naším cílem je se v této soutěži nejen rozvíjet, ale zanechat v ní svou stopu,“ dodal.

Začátek studia: 20.20 hodin. Moderátor: Libor Bouček. Experti: Zdeněk Folprecht a Matouš Trmal. Komentátoři: Vlastimil Kaiser a Aleš Svoboda.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME