16.09.2023

Bohemians v Ďolíčku remizovali s Baníkem

Bohemians Praha 1905

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Ostravy v osmém kole FORTUNA:LIGY na hřišti Bohemians 1905 zachránili „plichtu“ 1:1 díky brance střídajícího Matěje Šína z 87. minuty.

Pražany předtím poslal do vedení v 80. minutě Antonín Křapka. Vršovický tým doma v nejvyšší soutěži neporazil ostravského soupeře pošesté za sebou.

„Klokani“ v nejvyšší soutěži neporazili Baník od října 2017 už podvanácté za sebou a v neúplné tabulce jsou devátí. Slezané v ligové sezoně venku získali první bod a patří jim sedmé místo.

Až do 80. minuty v souboji Bohemians s Baníkem gól nepadl, nakonec se týmy rozešly remízou 1:1. „Pokud dáme takhle gól, dotlačíme to tam, měli bychom to dohrát. Nezareagovali jsme dobře na střídající hráče, je to velká škoda. Pak se to už za stavu 1:1 dohrávalo, ani jeden tým nechtěl zápas ztratit,“ zhodnotil kouč klokanů Jaroslav Veselý v rozhovoru s Vladimírem Grebennikovem.

Antonín Křapka poslal Bohemians proti Baníku v 80. minutě do vedení, nakonec z toho ale byl po výsledku 1:1 jen bod: „Určitě je to zklamání. Nevybavuju si, že by nás Baník v druhé půli nějak ohrozil, pak střela nestřela, přes tři bloky to prošlo. Škoda…“

Baník získal první bod z venku v sezoně. „V první půli jsme dominovali, ve druhé jsme udělali nějaké chyby, zaspali u standardky a inkasovali po ní. Musíme být rádi, že jsme na to dokázali reagovat a dobrým střídáním jsme ještě bod urvali,“ oddechl si kouč Pavel Hapal.

Bohemians Praha 1905 – Baník Ostrava 1:1 (0:0).
Branky:
80. Křapka – 87. Šín. Rozhodčí: Rouček – Hájek, Leška – Radina. Žluté karty: Puškáč, Prekop, Matoušek – Boula, Almási, Kubala, Ndefe. Diváci: 6079.
Bohemians Praha 1905: Jedlička – Hůlka, Křapka, Hybš – Dostál, Jánoš (65. Köstl), Hrubý, Kovařík – Prekop (90.+6 Kozák), Smrž (79. Beran) – Puškáč (46. Matoušek). Trenér: Veselý.
FC Baník Ostrava: Letáček – Ndefe, Lischka, Pojezný (86. Madleňák), Kpozo – Boula (86. Šín), Rigo – Buchta (86. Juroška), Kubala (72. Tanko), Ewerton (90.+2 Tetour) – Almási. Trenér: Hapal.

Sigma otočila souboj s Dynamem

Fotbalisté Olomouce po reprezentační přestávce vyhráli po obratu nad Českými Budějovicemi 2:1. Hosty poslal ve 20. minutě do vedení Jiří Skalák, ale Sigma ještě do poločasu otočila brankami Lukáše Juliše a Jana Navrátila.

Hanáci zvítězili pošesté z posledních sedmi kol a v neúplné tabulce si upevnili třetí místo. Jihočeši prohráli i čtvrtý venkovní zápas ligové sezony.

Olomoučtí vyhráli i čtvrtý domácí zápas ligové sezony a Dynamo porazili potřetí za sebou. Jihočeši venku v nejvyšší soutěži už 15 utkání nezvítězili.

SK Sigma Olomouc – SK Dynamo České Budějovice 2:1 (2:1).
Branky:
33. Juliš, 41. Navrátil – 20. Skalák. Rozhodčí: Volek – Dohnálek, Žurovec – Adámková. Žluté karty: Pospíšil, Juliš (oba Olomouc). Diváci: 3432.
FC Baník Olomouc: Macík – Chvátal, Vraštil, Beneš, Zmrzlý – Pospíšil, Breite (83. Kramář) – Vodháněl (90.+1 Zifčák), Zorvan (71. Ventúra), Navrátil (83. Dele) – Juliš (90.+1 Fortelný). Trenér: Jílek.
SK Dynamo České Budějovice: Janáček – Broukal (69. Osmančík), Havel, Králik, Trummer – Čermák, Hubínek (39. Hellebrand) – Šigut (85. Suchan), Skalák (84. V. Hora), Alli – Adediran (69. Zajíc). Trenér: Marek Nikl.

Teplice vezou těsnou výhru z Karviné

Fotbalisté Teplic zvítězili v Karviné 1:0 gólem Daniela Fily osm minut před koncem.

Severočeši si připsali tři body poprvé po pěti zápasech nejvyšší soutěže a v neúplné tabulce jsou osmí. Nováček z Karviné čeká na výhru už sedm kol a o skóre klesl na poslední místo.

„Skláři“ si připsali tři body poprvé po pěti zápasech nejvyšší soutěže a v neúplné tabulce jsou osmí. Nováček z Karviné čeká na výhru už sedm kol a o skóre klesl na poslední místo.

MFK Karviná – FK Teplice 0:1 (0:0).
Branka:
82. Fila. Rozhodčí: Petřík – Podaný, Hurych – Szikszay. Žluté karty: Akinyemi, Budínský – Havelka, Chaloupek, Grigar, Radosta, Mareček. Diváci: 2268.
MFK Karviná: Holec – Čurma, Bederka, Svozil, Fleišman – Traoré (59. Boháč), Čavoš (80. Ezeh) – Memič, Budínský (71. Moses), Papalelé (59. Bartl) – Akinyemi (72. Doležal). Trenér: Luhový.
FK Teplice: Grigar – Mareček, Chaloupek (80. Dramé), Mićević – Radosta, Knapík, Havelka (61. Jukl), Krsmanović (61. Hora) – Hronek (72. Křišťan) – Jásir (72. Vachoušek), Fila. Trenér: Frťala.

Hradec Králové schytal „bůra“ v Mladé Boleslavi

Fotbalisté Mladé Boleslavi rozdrtili Hradec Králové 5:1. Domácí rozhodli už v úvodních 21 minutách, během nichž se dvakrát trefil Daniel Mareček a jednou Ondřej Karafiát.

Po změně stran přidali další góly Vasil Kušej a Marek Suchý, hosté snížili zásluhou premiérové ligové branky střídajícího Petra Juliše. Středočeši zvítězili po třech kolech a v neúplné tabulce jsou šestí, navíc mají k dobru odložené utkání s Plzní. Hradec Králové je po třetí ligové porážce za sebou dvanáctý.

Východočeský celek utrpěl nejvyšší porážku v sezoně a se středočeským soupeřem prohrál po dvou zápasech. Venku získal z posledních pěti ligových duelů jediný bod. Boleslav v nejvyšší soutěži dala pět branek v jednom utkání poprvé od září 2019, kdy deklasovala Příbram 6:0.

FK Mladá Boleslav – FC Hradec Králové 5:1 (3:0).
Branky:
5. a 21. Mareček, 14. Karafiát, 48. Kušej, 80. Suchý – 56. Juliš. Rozhodčí: Černý – Caletka, Antoníček – Starý. Žluté karty: Matějovský – Krejčí, Leibl. Diváci: 3011.
FK Mladá Boleslav: Trmal – Kostka, Suchý, Karafiát, Fulnek – Matějovský, Kubista (67. Hilál) – Kušej (83. Vaníček), Mareček (75. Mašek), Solomon (75. Ladra) – Pulkrab (67. Poulolo). Trenér: Kulič.
FC Hradec Králové: Bajza – Klíma, Čihák, Leibl – Čmelík, Kučera, Kodeš (82. Ševčík), Pudhorocký (46. Juliš), Krejčí – Hais (29. Harazim), Vašulín (46. Šašinka, 72. Horák). Trenér: Weber.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME