07.03.2023

Chelsea se pokusí otočit osmifinále s Dortmundem

Borussia Dortmund

Redakce O2 TV Sport

S cílem zvrátit směr osmifinálové odvety nastoupí fotbalisté Chelsea na Stamford Bridge proti Dortmundu. Borussia první vzájemný duel vyhrála 1:0. Předzápasové studio s moderátory Liborem Boučkem a Petrem Svěceným začíná ve 20.15 hodin. Jejich hosty budou Miroslav Jirkal a Vladimír Šmicer.

Úterý 7. března 2023: Chelsea FC – Borussia Dortmund

Chelsea a Dortmund se nacházejí v odlišné formě. Zatímco Borussia vyhrála všech 10 soutěžních zápasů jarní části sezony a v bundeslize je jen o skóre druhá za vedoucím Bayernem Mnichov, Londýňané si o víkendu připsali první vítězství po šesti utkáních a třech porážkách za sebou. V Premier League jim patří až 10. příčka.

Chelsea měla v úvodním vzájemném duelu více šancí a její trenér Graham Potter věří, že doma souboj s Borussií obrátí. „Blues“ postoupili v osmi ze 14 pohárových dvojzápasů, v nichž na úvod prohráli venku, po porážce 0:1 pak otočili na svém stadionu všechny tři. Předloňský vítěz Ligy mistrů může dosáhnout na čtvrtfinále ve třetí sezoně po sobě.

„V prvním zápase jsme si vytvořili nespočet šancí. Štve mě zbytečný gól, který jsme dostali. Ale jsme teprve v poločase. Víkendové vítězství nám jistě pomůže. Bude to úžasný zápas se skvělou atmosférou a jsem si jistý, že máme na to to otočit,“ řekl Potter pro web klubu. Chelsea prohrála jen minulý z 10 domácích pohárových s německými soupeři.

Dortmund bude usilovat o druhý postup do čtvrtfinále z posledních tří sezon. Na anglické půdě ale utrpěl pět porážek po sobě včetně prohry 1:2 ve skupině s Manchesterem City. V odvetě se Borussia bude muset obejít bez zraněného střelce jediné branky úvodního duelu Karima Adeyemiho. Velkou marodku mají i Londýňané.

Dortmund prohrál jen dva včetně posledního z 19 pohárových dvojzápasů, v nichž na úvod zvítězil doma. „Chceme navázat na výkony z posledních týdnů a kvalifikovat se do dalšího kola,“ vysvětlil hlavní kouč Edin Terzić pro klubový web.

„Chelsea využila posledních pár týdnů k tomu, aby si na to lépe zvykla,“ navázal o soupeřově kádru, který byl v zimě znovu posílen, a dodal i s ohledem na zkušenosti z prvního vzájemného duelu: „Viděli jste, jakou sílu mohou vyvinout, pokud budete hrát pasivně a ustupovat. Toho se musíme vyvarovat.“

„Předzápasové analýzy s experty Tomášem Rosickým a Vladimírem Šmicerem začneme analýzou zápasu v Německu. Dále probereme Judeho Bellinghama, alias horké zboží na trhu. U Chelsea se zaměříme na její nejdražší posily,“ přiblížil program předzápasového studia jeden z moderátorů Petr Svěcený.

Začátek studia: 20.15 hodin. Moderátoři: Libor Bouček a Petr Svěcený. Hosté: Miroslav Jirkal a Vladimír Šmicer. Komentátoři: Václav Pilný a Tomáš Radotínský.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME