15.03.2023

Čtvrtfinále play off startuje v tento pátek

Masarykův pohár

Redakce O2 TV Sport

Utkáním Pardubice–Olomouc zahájí O2 TV Sport maraton přímých přenosů, na jehož konci bude znám nový český hokejový mistr. Generali Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy nabídne o nadcházejícím víkendu řadu parádních soubojů.

HC Dynamo Pardubice – HC Olomouc

Vítěz základní části se utká s osmým týmem po 52 kolech. Východočeši patří mezi největší favority na zisk mistrovského titulu. Chvíli to i vypadalo, že zaútočí na rekord v počtu nasbíraných bodů po základní části. Jenže z posledních čtyř utkání posbíralo Dynamo pouhý bod a naděje na historický zápis byla ta tam.

To Hanáci se museli mezi nejlepší osmičku prokousat skrze předkolo. Na sérii s Karlovými Vary se jen tak nezapomene: hned v prvním zápase se v ledu objevila rýha, která nešla opravit, a tak zápas musel být nakonec přerušen do druhého dne. Olomouc i tak vyřadila Karlovy Vary 3:1 na zápasy a těší se na souboj o semifinále. Jakub Orsava vstřelil ve čtyřech zápasech pět branek.

HC Vítkovice Ridera – HC Kometa Brno

Potřetí se ve vyřazovacích bojích utkání druhé a třetí největší město v České republice. Ostravané mají za sebou parádní základní část, překonali vlastní rekord v počtu získaných bodů a určitě budou patřit k aspirantům na zisk poháru. Vítkovice nastřílely 159 gólů v 52 zápasech, tedy stejně jako Pardubice. Proti „své“ Kometě se jistě bude chtít vytáhnout Peter Mueller.

Kometa se sice v předkole play off utkala s nejneoblíbenějším týmem základní části, vždyť jí podlehla ve všech zápasech! V předkole ale prokázala svou sílu a vyřadila Bruslaře 3:1 na zápasy.

HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec

Repríza finále! Před jedenácti měsíci plnil vzájemný souboj o titul O2 arenu až po strop, i při souboji o semifinále lze očekávat parádní hokejovou podívanou. Sparta neskutečně v průběhu základní části zabrala a po velmi pozvolném startu proháněla i druhé Vítkovice. Například v tabulce posledních 30 zápasů má na svém kontě 72 bodů, o 13 více než druhý Mountfield.

Oceláři nemají za sebou nejpovedenější základní část, předkolo play off s Litvínovem ale zvládli velerychle. Chemiky vyřídili 3:0 a do série s Pražany jdou posíleni a zároveň měli dostatek času na odpočinek. Nejlepším střelcem základní části Tipsport extraligy je Marko Daňo s 29 trefami.

Mountfield HK – Bílí Tygři Liberec

Oba celky bojovaly o přímý postup do čtvrtfinále. Nakonec zlepšeným finišem jej urval Hradec Králové. Východočeši prokazovali konstantně rostoucí výkonnost, do play off. Vždyť z posledních 13 zápasů jich 11 vyhráli!

Liberec musel projít těžkou pětizápasovou sérií s Plzní, kterou rozhodlo až prodloužení rozhodujícího duelu. V něm sice Bílí Tygři Liberec prohrávali 0:3, ale nakonec dokázal srovnat krok a urvat rozhodující třetí bod v nastavení. Severočechy to mohlo stát dost sil, ale na druhou stranu jsou řádně nažhaveni na rivala a posilněni vydřeným postupem.

Nejbližší extraligové přenosy na O2 TV Sport

Pátek 17. března 2023: HC Dynamo Pardubice – HC Olomouc.
Začátek studia:
18.30 hodin. Moderátor: Jan Homolka. Expert: Jakub Koreis. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Sobota 18. března 2023: HC Vítkovice Ridera – HC Kometa Brno.
Začátek studia:
18.30 hodin. Moderátor: Jan Velart. Expert: Miloslav Gureň. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Reportér: Jan Hrabal.

Neděle 19. března 2023: HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec.
Začátek studia:
13.30 hodin. Moderátor: Jan Homolka. Expert: Jiří Tlustý. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Pondělí 20. března 2023: Mountfield HK – Bílí Tygři Liberec.
Začátek studia:
16.30 hodin. Moderátor: Jan Velart. Expert: Roman Málek. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME