28.01.2023

Duel Sigmy se Spartou nenašel vítěze

SK Sigma Olomouc

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Sparty v 17. kole FORTUNA:LIGY jen remizovali v Olomouci 1:1 a už počtvrté za sebou nedokázali vyhrát úvodní zápas jarní části sezony.

Pražany poslal v 10. minutě do vedení Tomáš Čvančara, ale v úvodní minutě nastavení první půle srovnal Jan Navrátil. V 11. minutě nastavení zblízka trefil hostující Filip Panák tyč.

Sparťané nedokázali naplno využít odpolední porážky obhájce titulu z Plzně a na vedoucí Viktorii ztrácejí z třetího místa v tabulce šest bodů. V neděli se může do čela soutěže dostat Slavia. Sparta ztratila body po třech kolech a na Hané v lize nezvítězila popáté z posledních šesti duelů. Sigma v nejvyšší soutěži potřetí za sebou neprohrála a je pátá.

„Přijeli jsme sem vyhrát. Navíc jsme dobře začali, určitě jsme chtěli ze zápasu získat víc než jen jeden bod. Musíme ale uznat sílu soupeře, odehráli dobrý zápas,“ pravil sparťanský trenér Brian Priske v rozhovoru s Denisou Doležalovou.

„Jsem ‚vyřízenej‘, druhá půlka pro mě byla strašně náročná. Cítím se na h*vno, takhle to řeknu. Je to náročnější, když se nastavuje víc minut,“ líčil upřímně kapitán Sparty Ladislav Krejčí mladší po remíze 1:1.

„Podali jsme dobrý týmový výkon. Mám trochu neskromný pocit, že jsme si mohli sáhnout na vítězství, chyběla nám lepší efektivita,“ hlásil olomoucký trenér Václav Jílek. Jak prožíval divoký závěr zápasu?

SK Sigma Olomouc – AC Sparta Praha 1:1 (1:1).
Branky:
45.+1 Navrátil – 10. Čvančara. Rozhodčí: Zelinka – Kubr, Podaný – Petřík. Žluté karty: Trefil, Zifčák – Haraslín, Vydra, Friis (asistent trenéra). Diváci: 7126.
SK Sigma Olomouc: Trefil – Pokorný, Beneš, Vraštil – Zifčák, Breite, Ventúra (85. Vodháněl), Zmrzlý (90.+10 Zlatohlávek) – Navrátil (63. Zorvan) – Růsek (86. Spáčil), Chytil. Trenér: Jílek.
AC Sparta Praha: Kovář – Vitík, Panák, Sørensen (13. Vydra, 75. Kamenović) – Wiesner (75. Mejdr), Sadílek, Ladislav Krejčí II, Zelený – Čvančara (58. Mabil), Haraslín – Kuchta (75. Minčev). Trenér: Priske.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME