Dnes

Dynamo hostí Oceláře

HC Dynamo Pardubice

Redakce O2 TV Sport s využitím ČTK

Repríza dramatického boje o titul z minulé sezony mezi Pardubicemi a Třincem bude v pátek hlavním tahákem 12. kola Tipsport extraligy. Moderátor Jan Homolka se spolu s experty Radkem Dudou a Václavem Nedorostem přihlásí v 17.15 hodin.

Pardubičtí po rezignaci hlavního kouče Marka Zadiny během minulého týdne vstřebávají v krátké době další šok. Po středeční těsné prohře v Sheffieldu se už po základní části rozloučili s Ligou mistrů. Zapomenout se pokusí proti Ocelářům, kteří jim koncem dubna vytrhli zlato z rukou, když otočili finálovou sérii ze stavu 2:3 na zápasy a sedmý duel rozhodli v prodloužení na pardubickém ledě.

„V pátek máme doma Třinec, musíme podat dobrý výkon. Nezbývá, než se teď soustředit na extraligu,“ řekl obránce Peter Čerešňák.

Slezané naproti tomu krok do další fáze Ligy mistrů zvládli, mezi šestnáctkou postupujících vyskočili nakonec až na čtvrté místo a v osmifinále se utkají se Spartou. Na extraligové scéně ale Třinečtí za poslední dvě utkání nebodovali.

„Začínáme hrát, až když prohráváme. Nevím proč. Často musíme dohánět, proto necháváme na ledě hodně sil. Měli bychom si každý sáhnout do svědomí a říct si, zda na ledě necháváme maximum,“ uvedl útočník Daniel Kurovský.

Pikantní návrat do extraligy může prožít uzdravený třinecký bek Jakub Jeřábek, jenž hrál ve středu proti Osvětimi po takřka osmi měsících. Zranil se 1. března právě v duelu s Pardubicemi.

„Je to taková ironie… S trenéry se domluvíme. A kdybych tam nastoupil, tak co. Pardubicemi to v uvozovkách skončilo, tak to jimi zase začne. Neřeším to,“ pronesl Jeřábek.

Ostatní páteční utkání Tipsport extraligy

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME