15.09.2022

Extraliga startuje: Kometa s Pešoutem a Flekem vyzve Energii

HC Kometa Brno

Redakce O2 TV Sport

Úvodním zápasem začíná nový ročník nejvyšší hokejové soutěže. O2 TV Sport bude vysílat zejména čtvrteční a páteční zápasy. Jako první nabídne duel Brna s Karlovými Vary. Předzápasové studio startuje v 17.30 hodin.

Leckdo si možná vzpomene, jak dopadl první vzájemný zápas minulé sezony, Karlovy Vary doma porazily Brno 4:3 a všechny góly Energie vstřelil Jiří Černoch. Mezitím ale prošly oba týmy výraznou proměnou. Martin Pešout, architekt karlovarského vzestupu, a reprezentační útočník Jakub Flek zamířili právě do jihomoravské metropole, naopak dres Energie oblékne Tomáš Bartejs.

„Na čtvrtek už se těším. Bude to speciální, ale i kdyby to nebyly Vary, těšil bych se stejně. Je to start sezony a já se těším na brněnské fanoušky, kteří nás poženou dopředu,“ řekl pro klubový YouTube kanál Jakub Flek, který v Karlových Varech strávil prakticky celou seniorskou kariéru.

„S pár kluky z Varů jsem v kontaktu. Přítelkyni mám také z Varů, ale teď už je se mnou v Brně, tak musí fandit Kometě. Nějaké hecovačky asi proběhnou, ale je jedno, s kým hrajeme. Zápas proti Varům by jednoho dne přišel tak jako tak. Jen je trochu pikantnější, že je to hned v prvním kole,“ dodal.

Kometa odehrála v přípravě sedm utkání s bilancí tři výhry (jedna v samostatných nájezdech) a čtyři prohry. „Byl jsem v pátek v Karlových Varech, kde domácí hráli poslední přípravný zápas. Něco jsem si samozřejmě i vyslechl. Jeden hráč mi i volal, nebudu říkat kdo, že na nás vypisuje prémie. Ale totéž asi uděláme s Kubou v Brně i my,“ uvedl nový trenér Komety Martin Pešout.

Pro Davida Bruka, nového kouče Energie, bude zápas v Brně v 53 letech trenérskou premiérou na extraligové střídačce. „Vstup do sezony určitě důležitý je. Když se začátek povede, tak se samozřejmě hráčům lépe ‚dýchá‘, hrají volněji a rovněž realizační tým je klidnější. Nalosování zápasů je pro nás sice těžké, ale kdybychom z nich vytěžili nějaké body, tak by nás to potom naopak mohlo nakopnout,“ poznamenal hlavní trenér Západočechů pro www.hokejkv.cz.

Karlovy Vary vyhrály posledních šest zápasů v přípravě, extraliga je ale úplně něco jiného. „Těším se. Je to pro mě premiéra s novým týmem a v nové soutěži. Byl bych samozřejmě velmi šťastný, kdyby se nám vstup do sezóny povedl. Chtěli bychom se pohybovat ve slušných patrech tabulky, abychom neměli existenční problémy. Chtěli bychom lidi hokejem bavit,“ doplnil směrem ke startu nové sezony.

Tým Energie povede i v této sezoně kapitán Tomáš Vondráček. „Čtvrtfinále je cílem každý rok a myslím si, že letos je z týmu hodně cítit touha udělat lepší výsledek než jenom předkolo a doufám, že se nám to povede. Odhodlání je cítit již nyní. Vnímám i obrovskou energii, možná největší za ty roky, co v týmu jsem. Není to však jenom o tom. Bude samozřejmě i záležet na tom, jak budeme zdraví, jak nám vyjde start ligy a od toho se bude vše odvíjet,“ poznamenal.

Stejně jako v minulé sezoně nabídne O2 TV Sport před každým zápasem půlhodinovém studio. „Náš program začneme rozborem změn v Kometě, mezi nimi ční nový trenér a příchod Jakuba Fleka, s expertem Jakubem Koreisem neopomeneme zhodnotit zkvalitněný brankářský post příchodem Dominika Furcha,“ prozradil moderátor Jan Homolka s tím, že reportérka Tereza Kubíčková vyzpovídá Jakuba Fleka.

„U Energie se zaměříme na její první útok a s Jakubem Koreisem probereme, jak hodně se může s novým trenérem proměnit její poměrně atraktivní herní styl zaměřený na rychlé protiútoky,“ dodal. Hlavním tématem první přestávky bude příchod Martina Pešouta do Brna, ve druhé pohovoří nejen o svém loňském čtyřgólovém večeru karlovarský Jiří Černoch.

Začátek studia: 17.30 hodin. Moderátor: Jan Homolka. Expert: Jakub Koreis. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Novinka v přenosech: HOCKEY LOGIC INDEX

O2 TV Sport chce neustále zlepšovat služby pro své fanoušky, a tak do nového ročníku připravuje sledování hodnot, které se budou linout přímými přenosy: HOCKEY LOGIC INDEX.

Tento index zkoumá tři kategorie u jednotlivých hráčů: obrana, přechod do útoku a útok, a to vždy při hře pět na pět. Díky pokročilým statistikám, s nimiž O2 TV Sport podrobně pracuje, lze tak pro každého hokejistu vygenerovat trojici čísel, která jej charakterizuje.

Škála 0–100 vyjadřuje výkon hráče v sezoně v dané sezoně a určuje v procentech, kolik procent extraligových hráčů je na dané pozici horších než zkoumaný hráč. Dosáhne-li na číslo vyšší jak 50, znamená to, že ve sledované činnosti je lepší jak polovina hráčů. Pokud je pod zmíněnou padesátkou, více než polovina hráčů je lepší jak on. HOCKEY LOGIC INDEX začne nabíhat do přímých přenosů postupně, až hráči získají ve svých herních činnostech relevantní statistické hodnoty.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME