30.03.2024

FORTUNA:LIGA se vrací po reprezentační přestávce

SK Slavia Praha

Redakce O2 TV Sport

Fanoušci ligového fotbalu si krátce oddychli a nyní se už mohou těšit na další porci zápasů české nejvyšší soutěž. Sobotní program na O2 TV Sport nabídne zajímavé souboje: Plzeň se utká s Libercem, Slovácko přivítá Slavii. Superstudio s moderátorem Petrem Svěceným začne ve 14.30 hodin na O2 TV Sport.

V multidimenzi lze sledovat zápasy Bohemians–Jablonec a Olomouc–Pardubice. „Reportér Vladimír Grebennikov přiblíží, jak se ‚Bohemka‘ připravovala během reprezentační přestávky bez trenéra Jaroslava Veselého. Klára Janáčková promluví o protestech fanoušků Sigmy,“ poznamenal Petr Svěcený.

Sobota 30. března od 15.00 hodin: FC Viktoria Plzeň – FC Slovan Liberec

Plzeň, která 16 soutěžních zápasů po sobě neprohrála, na podzim utrpěla v Liberci porážku 0:3, ale předtím s ním v lize čtyřikrát po sobě zvítězila, z posledních odehraných 11 domácích ligových zápasů s Libercem prohrála jediný. „Očekáváme těžký zápas. Liberec je nepříjemný soupeř, připravil nám jednu z těch těžších proher, které v této sezoně máme,“ řekl asistent trenéra Jan Trousil.

Viktoria, jež má s 61 góly nejlepší útok ligy, v nejyšší soutěži jedenáctkrát po sobě neprohrála a v minulých šesti zápasech nejvyšší soutěže zvítězila. „Připravujeme se na ně zodpovědně, chceme jim porážku vrátit. Uděláme maximum pro to, aby se nám to podařilo. Liberec je velice kvalitní tým s velmi dobrými individualitami, hlavně co se týče ofenzivy. Ať je to Tupta, Kulenovič nebo Višinský, na straně Ghali. Ale uděláme vše pro to, abychom navlékli další korálek na vítěznou šňůru,“ dodal. Plzeň doma v lize čtyřikrát po sobě neprohrála, z toho získala tři vítězství, ale v sezoně na svém stadionu získala jen 26 z celkových 54 bodů.

Liberec vyhrál jediné z posledních pěti kol. „Plzeň zažívá velmi úspěšnou sezonu, nejen na ligové scéně, ale i v Evropě. Je to úspěšný tým, který dýchá na záda Spartě se Slavií, 16 soutěžních zápasů za sebou neprohráli,“ řekl směrem k soupeři asistent trenéra Josef Petřík.

Slovan venku v lize čtyřikrát po sobě prohrál, spolu s Českými Budějovicemi tam jako jediný v sezoně nejvyšší soutěže ještě nezvítězil a získal tam jen šest z celkových 32 bodů. „Čeká nás velice zkušené a kompaktní mužstvo, které ví, co chce hrát. Je velice efektivní, dalo nejvíce gólů v lize. Velice dobrá ofenziva, mají ve svém středu nejlepšího střelce ligy Šulce. Nebezpečné mužstvo zejména dopředu, ale umí uhrát i zápas, v němž se nedaří, vyhrát třeba 1:0, 2:1,“ doplnil.

S expertem Antonínem Rosou probereme neproměněné šance Ľubomíra Tupty na jaře a zhodnotíme výkony Slovanu na venkovních stadionech. U Viktorie rozebereme výkony její hráčů v reprezentaci, podíváme se i na formu Tomáše Chorého,“ poznamenal Petr Svěcený s tím, že reportérka Tereza Kubíčková vyzpovídá libereckého kouče nejen o návratu Bačkovského.

Sobota 30. března od 18.00 hodin: 1. FC Slovácko – SK Slavia Praha

Slovácko doma v lize vyhrálo jediný z posledních 9 zápasů se Slavií, minule tam s ní ale remizovalo 1:1. Na bodový zisk na svém stadionu čeká tři ligová utkání. „Reprezentační přestávka pro nás byla pestrá, kromě krátkého volna si kluci zahráli i hokej, aby přišli na jiné myšlenky. Nyní nás čeká Slavia, známe a respektujeme její sílu. Víme, že je veliká,“ uvedl asistent trenéra Jan Baránek.

Tým z Uherského Hradiště vyhrál jediné z posledních šesti kol. „Těžko se odhaduje slávistická sestava, chystáme se na jednotlivce i celý tým. Hráči samozřejmě dostanou spoustu informací. Těším se na dobrou atmosféru. V minulosti jsme dokázali, že doma za podpory fanoušků můžeme hrát vyrovnanou partii s kýmkoliv,“ dodal.

Slavia, která v lize se Slováckem devětkrát po sobě neprohrála, z toho zaznamenala osm vítězství, venku v lize jako jediné v této sezoně ještě neprohrála, ve dvou z posledních tří zápasů tam ale remizovala.

„Očekávám podobně náročné utkání, jaké v Uherském Hradišti hrajeme vždy. Slovácko se prezentuje hodně nepříjemným stylem, umí se připravit na silné soupeře, zvlášť v domácím prostředí. Tyhle zápasy jim svědčí. Mají kvalitu, jsou dlouhodobě v popředí tabulky,“ prohlásil kouč Jindřich Trpišovský.

Slavia prohrála jediný z posledních 28 ligových zápasů a v nejvyšší soutěži jedenáctkrát po sobě bodovala. „Čeká nás zkušený tým, hodně soubojový, mají silné standardní situace a dobře napadají. Zápasy na Slovácku musíme vždy odehrát na maximum a body si zasloužit dobrým výkonem. Čekám velký zápas se špičkovým týmem české ligy,“ uzavřel.

Trojicí gólů na jaře se může pochlubit Pavol Juroška. „S experty Davidem Kalivodou a Jakubem Podaným je rozebereme, promluvíme o roli Jana Kalabišky na stoperu. U Slavie se zaměříme na brankáře Jindřicha Staňka a jeho hru nohama,“ poznamenal Petr Svěcený. Reportér David Nyč vyzpovídá trenéry obou soupeřů.

Sobotní program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME