23.03.2023

Jiskřivá série Liberec – Hradec Králové pokračuje pod Ještědem

Mountfield HK / Stanislav Souček

Redakce O2 TV Sport

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy mezi Hradcem Králové a Libercem se ve čtvrtek a v pátek přesunou na sever Čech. Předzápasové studio startuje v 18.30 hodin.

Liberec čeká ve vyřazovací části již osmý zápas, doma od poloviny ledna vyhrál deset z jedenácti utkání. Jen v předkole nezvládl jeden ze soubojů s Plzní. Do čtvrtfinále Tygři vstoupili výhrou, druhý zápas v Hradci Králové ale prohráli.

„Mohlo to být i 2:0 na zápasy, což by se pak soupeři hodně těžko otáčelo. Doufáme, že doma nás diváci poženou, budou naším šestým hráčem a vybojujeme vítězství,“ uvedl útočník Michael Frolík, kterému se v sezoně proti Východočechům daří. V šesti utkáních proti Hradci si připsal šest branek, celkem jich má na kontě 12.

Bílí Tygři mají za poslední dvě sezony s Hradcem Králové vyrovnanou bilanci pěti výher a pěti porážek. „Po tomto dvojzápase se těším na domácí fanoušky. Doufám, že nás poženou za vítězstvím a věřím, že přijde plná hala. My se budeme snažit pro to vítězství udělat všechno,“ dodal pro web klubu Jaroslav Vlach.

Mountfield se zatím může spolehnout na útočníka Lukáše Cingeľa, který se střelecky prosadil v obou zápasech. „Stále se chceme více tlačit do branky, musíme v této činnosti pokračovat. Když budeme chodit do předbrankového prostoru, tak se nám bude odrážet více puků,“ řekl slovenský útočník.

„Bude to pořád stejné, rozhodovat budou maličkosti, špinavé góly. Liberec je kvalitní mužstvo, věděli jsme, do čeho jdeme a že série bude vyrovnaná. Musíme hrát celých 60 minut a vyvarovat se výpadků ve hře,“ dodal Cingel na www.mountfieldhk.cz před pokračováním série.

Hradec Králové po sérii deseti výher prohrál tři z posledních pěti utkání. „Určitě nechceme, abychom byli na patách. Pořád chceme hrát náš hokej. Hodně bruslit a dávat puky na bránu. Pořád chceme pokračovat stejně. Víme, jakou máme sílu, o tom se nemusíme bavit. Musíme si věřit a hrát jako tým. Bude to ještě dlouhá cesta, zápasy budou hodně vyrovnaný. Musíme makat,“ burcoval pro web klubu Kevin Klíma.

„S expertem Jiřím Tlustým se nejprve ohlédneme za oběma zápasy v Hradci Králové. U Mountfieldu se posléze zaměříme na Ethana Wereka a absentujícího Radka Smoleňáka. U Bílých Tygrů se pak podíváme zejména na Jaroslava Vlacha a Jakuba Rychlovského,“ poznamenal Jan Homolka, moderátor studia, s tím, že reportérka Tereza Kubíčková zprostředkuje předzápasové názory Kevina Klímy a Jaroslava Vlacha.

Začátek studia: 18.30 hodin. Moderátor: Jan Homolka. Expert: Jiří Tlustý. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME