13.03.2023

Kdo s koho? Liberec, nebo Plzeň?

Bílí Tygři Liberec

Redakce O2 TV Sport

Série předkola Generali Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy mezi Libercem a Plzní se za stavu 2:2 na zápasy dočká v úterý rozuzlení na severu Čech. Přímý přenos na O2 TV Sport startuje v 18.30 hodin.

Bílí Tygři po sérii deseti výher prohráli dva z posledních tří duelů. V neděli Severočeši prohráli 1:2 v prodloužení na ledě Plzně. „Bylo to bojovné utkání, které jsme mohli vyhrát, ale vázlo nám zakončení. Věřím ale, že dvakrát v řadě nás neporazí a my půjdeme dál. Budeme hladoví, budeme bojovat. Rozhodne osobní statečnost a disciplína,“ prohlásil pro web klubu liberecký útočník Oscar Flynn.

Severočeši nechyběli ve čtvrtfinále od roku 2015, kdy nepostoupili do play off. Kouč Patrik Augusta očekává v rozhodujícím duelu opět vyrovnaný souboj, v kterém budou rozhodovat detaily: „Nedáme si zase metr ledu, je to rozhodující zápas. Bude to bitva. Každý chceme vyhrát a každý se na to nachystá.“

Liberec vyhrál osm z posledních jedenácti vzájemných duelů. „Teď jde oběma týmům o vše, takže to nasazení bude obrovské. My musíme fárat a věřit, že ten zápas zvládneme,“ navázal bek Bílých Tygrů Richard Nedomlel.

Plzeň po šňůře deseti vítězství vyhrála dva z posledních tří duelů. „Určitě je to vyhecované, je to přece play off. To je zcela jiná soutěž, než základní část. Hrajeme s Libercem skoro každý den, tak je možné, že nějaké dvojice už mají mezi sebou zášť, ale myslím si, že vše je v rámci fair play,“ prohlásil útočník Jakub Pour pro www.hcskoda.cz.

„Utkání jsou hodně náročná. Když jsme ale odměnění tím, že zápas zvládneme a vidíme fanoušky, všechny ty rodiny jak se smějí, to je radost, která energii bleskově navrátí,“ pokračoval.

Indiáni vloni ze šestého místa po základní části vypadli v předkole s jedenáctou Mladou Boleslaví, přestože v sérii dvakrát vedli. Teď jsou v opačné situaci. „Rozdáme si to v pátém zápase a uvidíme. Rozhodnou třeba maličkosti, detaily. Bude to boj o každý kousek ledu,“ dodal trenér Petr Kořínek.

„V úvodu našeho předzápasového studia si s expertem Jakubem Koreisem rozebereme úspěšnosti domácích a venkovních celků v rozhodujících zápasech předkola play off. Dále si srovnáme například výkonnosti obránců Uvise Jānise Balinskise a Petra Zámorského,“ uvedl moderátor Jan Homolka s tím, že reportérka Tereza Kubíčková vyzpovídá před zápasem Michaela Frolíka a Jakuba Poura.

Začátek studia: 18.30 hodin. Moderátor: Jan Homolka. Expert: Jakub Koreis. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME