22.03.2023

Kometa opět ztrácí. Urvou Vítkovice třetí výhru?

HC Kometa Brno / Markéta Křížová

Redakce O2 TV Sport

Za stavu 2:1 na zápasy ve svůj prospěch nastoupí hokejisté Vítkovic ke čtvrtému čtvrtfinálovému duelu proti Brnu. Předzápasové studio startuje v 18.30 hodin na O2 TV Sport.

Ostravané dokázali v úterý získat důležitý druhý bod série, když se dokázali lépe vyrovnat s takřka hodinovou přestávkou kvůli problémům s ledovou plochou ke konci první třetiny.

„Řeknou nám, že se čeká patnáct minut, tak si člověk zuje brusle, jde se to zkusit, zase znovu. Je to nepříjemné. Zápas bez rozcvičky byl těžký po té díře. Možná jsme se lépe nachystali nebo já nevím. Asi nám to více sedělo,“ poznamenal pro www.hc-vitkovice.cz útočník Lukáš Krenželok.

Zkušený forvard nasměroval svůj tým poměrně šťastným nahozením od mantinelu na startu třetí části hry. „Měl jsem byt v tandemu napřed, pak jsem se díval, že jsem to přejel, byl tam Rosťa Dej, tak jsem to chtěl do brány a spadlo to tam. Jsme za to rádi, uklidnilo nás to trošku. Nečekal jsem, že dám gól z rohu,“ pousmál se.

„Teď vedeme v sérii 2:1, pomůže nám to psychicky, ale ve středu jdeme zase od začátku a uvidíme, jak to dopadne,“ doplnil Lukáš Krenželok.

Kometa v sérii tak opět ztrácí. Před vyprodanými tribunami Winning Group Areny prohrála 1:4. Ve středu potřebuje zvítězit, aby jela na sever Moravy za vyrovnaného stavu.

„Všechno kromě prvního střídání bylo špatně. Těšili jsme se na domácí zápas a pak se stal problém s ledem. Někteří hráči to snáší lépe, jiní hůř, obdivuji lidi, že tu zůstali. V zápase jsme vůbec nebyli, což nijak nesnižuje výborný výkon Vítkovic,“ uvedl trenér Komety Patrik Martinec.

Brněnský celek si nepomohl ani v přesilových hrách, které Vítkovice podobně jako v předcházejících partiích dokázaly ubránit. „Všichni znají všechny. Každý tým je hodinu dvě na videu. Musíme to vymyslet tak, abychom se prosadili,“ navázal Martin Zaťovič.

„S expertem Jakubem Koreisem rozebereme včerejší utkání, vypíchneme důležité momenty. Z týmu Vítkovic se zaměříme na Aleše Stezku, u domácích na jejich střelbu,“ uvedl Jan Homolka, moderátor studia, s tím, že reportér Jan Hrabal vyzpovídá Rastislava Deje a Zdeňka Okála.

Začátek studia: 18.30 hodin. Moderátor: Jan Homolka. Expert: Jakub Koreis. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Reportér: Jan Hrabal.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME