12.03.2023

Mladá Boleslav hostí Liberec, Bohemians vyzvou Pardubice

FC Slovan Liberec

Redakce O2 TV Sport

Zajímavé zápasy nabídne také nedělní program FORTUNA:LIGY. V rámci hlavního programu můžete nejprve sledovat zápas Mladá Boleslav – Liberec, večer pak duel Bohemians s Pardubicemi. Superstudio s moderátorem Davidem Sobiškem startuje ve 14.30 hodin.

V multidimenzi O2 TV Fotbal můžete sledovat střetnutí Teplic s Brnem. Utkání Jablonec–Slovácko bylo z důvodu z důvodu nezpůsobilé hrací plochy odloženo.

Neděle 12. března 2023 od 15.00 hodin: FK Mladá Boleslav – FC Slovan Liberec

Středočeši na podzim vyhráli v Liberci 3:1, ale předtím ho v lize dvanáctkrát po sobě neporazili. Z posledních šesti kol dokázala Mladá Boleslav zvítězit v jediném. „Liberec i Mladá Boleslav chtějí být v ligové tabulce výš a mít více bodů, než je současný stav,“ uvědomil si trenér Pavel Hoftych.

Mladá Boleslav doma v lize ve třech posledních zápasech nevyhrála, na svém stadionu získala jen 11 z celkových 27 bodů v sezoně, v roli hostujícího týmu ale na svém stadionu porazila Hradec Králové. „Hodně dlužíme lidem, kteří na naše zápasy chodí. Proto chceme doma vyhrát,“ navázal kouč, který před současným angažmá vedl Slovan.

Liberec v lize v Mladé Boleslavi pětkrát za sebou neprohrál, ve čtyřech z těchto zápasů dokázal zvítězit. „Oba týmy od sebe dělí jeden bod. Oba mají ambice hrát do šestého místa a ne ve spodních patrech tabulky. Boleslav má hodně široký kádr. Spoléhají na rychlou přechodovou fázi do útoku, kde jsou nebezpeční Ladra, Kušej, Jawo, Ekpai nebo zkušený Škoda. Spoléhají také na zkušenost hráčů, jako je Matějovský, který jejich hru řídí a má velkou kvalitu v předfinální fázi,“ prohlásil liberecký kouč Ivan Kopecký.

Severočeši vyhráli jediné z posledních sedmi kol a v lize čtyřikrát v řadě nezvítězili. Slovan prohrál pět z posledních šesti venkovních ligových duelů. „Pozor si musíme dát i na jejich standardní situace. Všichni si uvědomujeme, jak je tabulka vyrovnaná. Proto musíme udělat všechno pro to, abychom bodovali,“ dodal. Trenér Liberce Luboš Kozel nebude na lavičce kvůli trestu za čtyři žluté karty.

Vzhledem k tomu, že duel Jablonce se Slováckem byl odložen, pozornost předzápasového studia zamíří nejprve pouze do Teplic, které hostí Brno. „Reportérka Eliška Machová pohovoří s novým koučem Severočechů Zdeňkem Frťalou,“ poznamenal moderátor studia David Sobišek.

„V rámci hlavního utkání se nejprve s expertem Davidem Kalivodou pověnujeme Laminu Jawovi, probereme i návrat Ľubomíra Tupty. Reportérka Tereza Kubíčková přiblíží detaily sestavy domácích a promluví s libereckým koučem Lubošem Kozlem,“ navázal.

Neděle 12. března 2023 od 18.00 hodin: Bohemians Praha 1905 – FK Pardubice

Bohemians čeká tým, který jejich Ďolíček velmi dobře zná. Však Pardubice zde dvě a půl sezony hrály svá domácí utkání. „Pardubice jsou v laufu. Budeme doma, kde nám to úplně nejde, navíc máme katastrofální hřiště,“ posteskl si hlavní kouč Jaroslav Veselý.

Bohemians doma v lize dvakrát po sobě nevyhráli, v sezoně tam získali pouze 10 z celkových 32 bodů a jsou tam nejhorším týmem soutěže. Minule zvítězili po třech ligových zápasech, dvakrát po sobě ale neprohráli. „Po 22 kolech máme 32 bodů, což je hodně dobré. Výhrou bychom si zase upevnili postavení v první šestce,“ uzavřel. Útočník David Puškáč může odehrát 100. ligový zápas

Pardubice čtyři kola po sobě bodovaly, z posledních pěti venkovních ligových duelů nevyhráli v jediném. „Bude to bojovný zápas, Bohemka je silný soupeř. Viděl jsem, jak hráli v Liberci, kde odehráli velmi dobré utkání. Počkali si na své příležitosti a nakonec zaslouženě zvítězili. V podzimní části jsme s nimi prohráli 0:1, tentokrát se pokusíme zvítězit,“ sebevědomě pro web klubu vyhlásil pardubický kouč Radoslav Kováč.

Východočeši mají s 20 vstřelenými brankami nejhorší ligový útok. „Respektujeme jejich sílu, ale my z každého zápasu potřebujeme nějaké body urvat. S tímto nastavením jedeme do Ďolíčku. Věřím, že nám naše aktuální série přidává na sebevědomí, to je nejdůležitější faktor. Přesvědčili jsme se, že můžeme hrát s každým,“ doplnil.

„S experty Miroslavem Matušovičem a Horstem Sieglem se nejprve pobavíme o útočníkovi Bohemians Eriku Prekopovi. Hlavním tématem u Pardubic bude jejich mladá stoperská dvojice Robin Hranáč – Tomáš Vlček. Reportér Radek Šilhan vyzpovídá kouče hostí Radoslava Kováče,“ dodal David Sobišek.

Nedělní program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME