12.03.2023

Mladá Boleslav po skvělém nástupu přehrála Liberec

FC Slovan Liberec

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Mladé Boleslavi ve 23. kole FORTUNA:LIGY v souboji sousedů ze středu tabulky rozdrtili Liberec 4:0.

Středočeský tým rozhodl už v úvodních 19 minutách, během nichž se dvakrát trefil Lamin Jawo a jednou Tomáš Ladra. Po změně stran se prosadil Jakub Fulnek. Mladoboleslavští vyhráli i druhý vzájemný duel v sezoně nejvyšší soutěže a na osmém místě tabulky se vzdálili jedenáctému Slovanu na čtyři body.

Liberečtí, jimž na lavičce kvůli trestu za čtyři žluté karty scházel trenér Luboš Kozel, v nejvyšší soutěži potřetí za sebou prohráli a z posledních pěti kol získali jediný bod. Boleslav zvítězila po dvou zápasech a doma naplno bodovala poprvé po třech ligových duelech. Kouči Středočechů Pavlu Hoftychovi nadmíru vyšel souboj proti bývalému klubu.

„Dneska jsme měli výborný vstup, už v kabině jsme cítili, že hráči chtějí vyhrát. Vlítli do toho, Liberec jsme utloukli ze vzduchu. Jsme happy, je supr, že jsme vyhráli,“ sypal ze sebe spokojený Pavel Hoftych. Co v rozhovoru s Terezou Kubíčkovou řekl k výkonu Lamina Jawa?

„Při standardkách jsem dřív nebýval moc dobrý, a teď jsem z nich za poslední dva zápasy skóroval třikrát. Je to zásluha trenérů a celého týmu,“ říkal skromně Lamin Jawo. Proč první trefu slavil v masce Black Panthera?

„Měli jsme dvacetiminutovku jak z nejhoršího snu. Byli jsme všude pozdě, soupeř byl důraznější, díky tomu nám vstřelil tři góly. Přijeli jsme s nějakou taktikou, ale hodně brzy bylo vymalováno,“ mrzelo Ivana Kopeckého. Žehral také na absenci zkušených hráčů.

FK Mladá Boleslav – FC Slovan Liberec 4:0 (3:0).
Branky:
4. a 19. Jawo, 7. Ladra, 66. Fulnek. Rozhodčí: Machálek – Caletka, Pečenka – Berka. Žluté karty: Kubista – Ndefe. Diváci: 1291.
FK Mladá Boleslav: Šeda – Kubista, Karafiát, Suchý – Ekpai (69. Tomič), Dancák, Matějovský (83. Donát), Fulnek – Kušej (83. Skalák), Ladra – Jawo (74. Škoda). Trenér: Hoftych.
FC Slovan Liberec: Vliegen – Plechatý, Prebsl (45. Varfolomejev), Purzitidis – Ndefe, Doumbia (68. Mészáros), Valenta (80. Polyák), Preisler – Ghali (46. Kozák), Tupta – Rondič (46. Olatunji). Trenér: Kopecký.

Teplice v úplném závěru přišly o výhru nad Brnem

Fotbalisté Teplic remizovali na svém hřišti 1:1 s Brnem a ani v premiéře pod novým koučem Zdenkem Frťalou neukončili čekání na první jarní výhru.

Severočechy poslal do vedení v 53. minutě záložník Dominik Pleštil, v šesté minutě nastavení ale srovnal z penalty 16. gólem v sezoně nejlepší ligový střelec Jakub Řezníček. „Skláři“ nevyhráli sedmé kolo po sobě a v neúplné tabulce zůstali čtrnáctí. Zbrojovka bodovala v nejvyšší soutěži počtvrté za sebou, z toho potřetí v řadě remizovala, a je devátá.

„Víme, že to nebylo dnes z naší strany ideální, ale nikdo si nemohl myslet, že budeme hned hrát jako z partesu. Kluci jsou zdrcení, ale je důležité se z toho direktu vzpamatovat a znovu se postavit na nohy,“ poznamenal novic na trenérské lavičce Teplic Zdenko Frťala.

„Kdybychom dali gól v první půli, zápas by se vyvíjel jinak. Ve druhé půli nás zabrzdila obdržená branka, ta nám svázala nohy. Můžeme být jedině rádi, že jsme si v závěru vypracovali ještě šanci na vstřelení branky. Po tom průběhu jsme s bodem spokojení,“ navázal brněnský kouč Richard Dostálek.

FK Teplice – Zbrojovka Brno 1:1 (0:0).
Branky:
53. Pleštil – 90.+6 Řezníček z pen. Rozhodčí: Szikszay – Volf, Matoušek – Orel. Žluté karty: Sy, Grigar – Hlavica. Diváci: 2561.
FK Teplice: Grigar – Urbanec, Chaloupek, Mićević, Hybš – Jukl, Mareček – Pleštil (75. Sy), Kučera (89. Trubač), Radosta – Vachoušek (90.+3 Žák). Trenér: Frťala.
FC Zbrojovka Brno: Berkovec – Hrabina, Hlavica, Tijani, Granečný – Texl, Blecha (67. Rogožan) – Falta, Ševčík (67. Pachlopník), Alli – Řezníček. Trenér: Dostálek.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME