27.04.2023

Mountfield touží vyhrát v Třinci a dotáhnout finálovou sérii do sedmého utkání

Mountfield HK / Stanislav Souček

Redakce O2 TV Sport

Hokejisté Třince mají v pátek třetí „mečbol“ k zisku mistrovského titulu. Hradec Králové dokázal ve finále play off extraligy již dvakrát odložit možnou korunovaci Ocelářů a výrazně tak zdramatizoval sérii. Šestý duel finálového klání hostí Werk arena, předzápasový program na O2 TV Sport startuje v 16.15 hodin.

Třinec po sérii čtyř vítězství dvakrát za sebou prohrál. „Člověk nemůže uvažovat nad tím, co bylo… Prostě je to 3:2 a my máme další mečbol, doma. Takhle se na to díváme, připravíme se na ten zápas a budeme chtít být úspěšní doma. Člověk, který se nepoučí z vlastních chyb, je pitomec. Takže se podíváme na chyby, ale abychom se v tom utápěli? To nemá cenu,“ řekl pro web klubu útočník Andrej Nestrašil.

Slezané vyhráli pět z devíti vzájemných duelů v této sezoně. „Musíme si uvědomit, že jsme se dostali do předkola až sem poctivou prací. K tomu se musíme vrátit. Všichni si to vzít, dodržovat a být víc hladoví po gólech. A hrát pořád naší hru,“ zavelel kapitán týmu Petr Vrána pro www.hcocelari.cz.

Východočeši odvrátili i druhou hrozbu konce sezony, snížili stav série na 2:3 a k šestému finálovém utkání vyjíždějí do Slezska s jediným cílem – vyrovnat sérii a přivézt sedmé utkání zpátky na domácí led. „Když to řeknu blbě, nemáme co ztratit. Musíme vyhrávat a jít do toho ještě víc než na sto procent, nechat tam všechno. Když prohrajeme, je konec,“ poznamenal pro web klubu útočník Mountfieldu Radek Pilař.

Hradec Králové po šesti porážkách z předešlých sedmi duelů dvakrát za sebou vyhrál. „Máme systém postavený hodně na bruslení, na energii a musí to z nás vyzařovat. Je vidět, že hrozně moc chceme, a to nám pomáhá. Ten pocit, když prohraješ finále, nechci už nikdy zažít. Dělám všechno proto, abych týmu pomohl a nechal na ledě úplně všechno. Ať série dopadne, jak dopadne, tak poté chci odejít s čistým štítem,“ navázal obránce Bohumil Jank pro www.mountfieldhk.cz.

„V úvodu našich rozborů s Jakubem Koreisem a Romanem Málkem probereme poslední výhru Mountfieldu, zaměříme se na přesilové hry obou soupeřů. Z hráčů se detailně podíváme na Radka Pilaře a Patrika Miškáře na straně hostů a Andreje Nestrašila s Tomášem Marcinkem u Ocelářů,“ řekl moderátor Jan Homolka s tím, že reportérce Tereze Kubíčkové neunikne právě Andrej Nestrašil a Janu Hrabal pro změnu Radek Pilař.

Začátek studia: 16.15 hodin. Moderátor: Jan Homolka. Experti: Jakub Koreis a Roman Málek. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Reportéři: Tereza Kubíčková a Jan Hrabal.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME