05.10.2022

Nalaďte si O2 TV Sport a tři bitvy Češek na AGEL Open!

Petra Kvitová

Redakce O2 TV Sport

Tenistka Petra Kvitová vyřadila na ostravském turnaji AGEL Open světovou čtyřku Španělku Paulu Badosa 7:6, 6:4 a postoupila do čtvrtfinále.

„Věděla jsem, že to bude s Paulou těžké. Je čtvrtá na světě a naposledy jsem s ní prohrála ve Wimbledonu, kde porážka bolí vždy o něco víc. Velmi dobře servíruje a je těžké ji brejknout. Tady je navíc náročné zahrát vítězný úder. Povrch je pomalejší a tlačilo mě to na síť. Jsem ráda, že jsem zvládla v prvním setu tie-break, protože kdybych měla hrát tři sety, tak by to s mou fyzickou kondicí asi nebylo úplně dobré,“ řekla Petra Kvitová na tiskové konferenci.

Postup do druhého kola slaví Barbora Krejčíková s Karolínou Muchovou. Šestadvacetiletá Krejčíková porazila Američanku Shelby Rogers dvakrát 6:2, Muchová zdolala nasazenou sedmičku Brazilku Beatriz Haddaa Maia dvakrát 6:4.

„Určitě to nebylo snadné utkání. Ačkoliv výsledek vypadá jasně, tahaly jsme se. Shelby zahrála také plno dobrých balonů a měla v zápase hodně šancí. Jsem ráda, že se mi podařilo všechny její příležitosti zničit a zahrála jsem dobrý zápas,“ řekla Barbora Krejčíková na tiskové konferenci.

S turnajem se naopak rozloučily ve čtyřhře Lucie Hradecká s Lindou Noskovou, které nestačily na Američanky Caty McNally a Alycii Parks 4:6, 3:6. Sedmatřicetiletá Hradecká potvrdila, že šlo o její poslední duel před domácími fanoušky.

Čeští tenisoví fanoušci se mohou ve čtvrtek na tři zápasy českých reprezentantek: od 14.00 hodin Karolína Muchová vyzve Caty McNally, po nich si to rozdají Barbora Krejčíková a Belindou Bencic a český „trojboj“ zakončí souboj Terezy Martincové s Anett Kontaveit.

Čtvrtek 6. října 2022

O2 TV Sport

Multidimenze O2 TV Tenis

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME