04.10.2023

Newcastle čeká souboj s PSG

Newcastle United

Redakce O2 TV Sport

Liga mistrů na Premier Sport 2 pokračuje. Středeční program obstará souboj Newcastle s Paris Saint-Germain. Studio s moderátorem Petrem Svěceným začne ve 20.20 hodin.

Středa 4. října 2023: Newcastle United FC – Paris Saint-Germain

Dva týmy, které se mohou pochlubit kvalitní defenzivou ve formě, se utkají v St James’ Parku. Newcastle United udrželi čisté konto v pěti utkáních za sebou, do skupiny F vstoupili bezbrankovou remízou na půdě AC Milán.

„Opravdu se na zápas těšíme a nemůžeme se dočkat, až zítra zažijeme domácí atmosféru a to, co naši fanoušci vytvoří,“ řekl hlavní kouč Newcastlu Eddie Howe a pokračoval: „Být zpátky v Lize mistrů, doma, prožít jednu z těch kouzelných nocí na našem stadionu – opravdu se na to těším.“

V Premier League je jeho tým zatím osmý. Ovšem tři poslední zápasy vyhrál, Sheffieldu Wednesday nastřílel dokonce osm branek. „Tento výsledek byl pro nás samozřejmě úžasný, ale nedosáhnete jej, pokud vaše odhodlání a kolektivní zaměření není nastavené tak, jak je potřeba,“ doplnil.

V tabulce Ligue 1 je Paris Saint-Germain zatím pátý. Do skupinové fáze Ligy mistrů ale vstoupili výhrou 2:0 nad Dortmundem. Nyní je čeká Newcastle United. „Jsou celkem ze čtvrtého koše, který nikdo nechtěl. Newcastle dobře pracuje a hraje dobře s míčem. Je to komplexní tým, který má svou filozofii. Budou před svým publikem velmi silní. Bude to pro nás velká výzva,“ přiznal kouč Louis Enrique.

„Nikdo v Evropě ani ve světě nemůže říct, že Newcastle nemůže projít přes základní skupinu. Je to kvalitní tým, který bude hrát před svými příznivci. Hrát takové zápasy je něco skvělého. Závidím svým hráčům, kteří budou ve středu na hřišti, že mohou hrát takový duel,“ dodal.

„S experty Zdeňkem Folprechtem a Ivanem Haškem probereme aktuální problémy v tréninkovém centru PSG. Podíváme se i na kariéru brankáře Newcastlu Martina Dúbravky, porovnáme si i nákupy obou celků,“ uzavřel Petr Svěcený.

Začátek studia: 20.20 hodin. Moderátor: Petr Svěcený. Experti: Zdeněk Folprecht a Ivan Hašek. Komentátoři: Tomáš Radotínský a Radek Šilhan.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME