12.05.2022

O2 TV Sport představí v nedělním derby speciální kamerový systém Cable CAM

O2 TV Sport

Redakce O2 TV Sport

Stanice O2 TV Sport si k závěru FORTUNA:LIGY připravila pro své diváky další technologickou novinku. V nedělním derby Slavia–Sparta, jehož předzápasový startuje v 16.15 hodin na O2 TV Sport, bude nasazen unikátní kamerový systém O2 TV Cable CAM. Jedná se o kameru zavěšenou na pojízdné lanovce, která snímá dění na hřišti z atraktivní perspektivy.

Kamerový systém O2 TV Cable CAM bude v přenosech z FORTUNA:LIGY nasazen vůbec poprvé v historii. Plánuje se využívat i v dalších sezonách a počítá se s ním například také na hokejové Winter Classic Games.

„Na realizaci jsme pracovali několik týdnů, museli jsme splnit řadu podmínek. Potřebovali jsme třeba statický posudek. Jedná se o poměrně velkou investici, ale chceme dlouhodobě divákům přinášet atraktivní technologické inovace, které podle nás FORTUNA:LIZE významně pomáhají,“ uvedl Marek Kindernay, výkonný ředitel stanice O2 TV Sport.

„Samotná kamera O2 TV Cable CAM váží skoro 20 kilo, bude ukotvena v úrovni střechy stadionu. Nabídne výškové pohledy na hřiště, ale umí i detailní přiblížení na hráče či třeba míč,“ prozradil Rostislav Suslo, šéf divize O2 TV Production, jež na nedělní derby nasadí nejmodernější přenosový vůz.

O2 TV Production, která výrobu přenosů na O2 TV Sport realizuje, má k dispozici hned tři moderní HD přenosové vozy. Kromě sportovních přenosů v nejvyšší kvalitě přináší i produkce z oblasti konferencí nebo televizní zábavy. O2 TV Production dokáže vyrábět přenosy až na 60 kamer.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME