20.05.2023

Pardubice mohou odsoudit Zlín k sestupu

FK Pardubice

Redakce O2 TV Sport

Tři zápasy skupiny o záchranu a první „finálový“ duel skupiny o umístění nabídne nedělní program nadstavby FORTUNA:LIGY na O2 TV Sport. Hlavní program nabídne duel Pardubice–Zlín. Studio s moderátorem Petrem Svěceným začíná ve 14.30 hodin.

Fanoušci mohou v multidimenzi na O2 TV Fotbal sledovat utkání Jablonec–Brno, Ostrava–Teplice a Hradec Králové – Liberec.

Neděle 21. května od 15.00 hodin: FK Pardubice – FC Fastav Zlín

Oba týmy mají vyrovnanou vzájemnou ligovou bilanci 2–3–2. Pardubice minule v lize porazily Zlín po čtyřech utkáních. V případě vítězství se Východočeši vyhnou přímému sestupu.

Pardubice v posledním utkání zvládly vítězně duel v Brně, kde brankář Niță chytil dvě penalty. „Toto vítězství nám velmi pomohlo. Jsme na tom všichni lépe, protože na poslední místo máme náskok čtyři body. Na druhou stranu ve hře zůstává ještě dalších 9 bodů. Teď nás čeká veledůležitý a těžký zápas se Zlínem,“ prohlásil pro www.fkpardubice.cz kouč Radoslav Kováč.

Doma v lize Pardubice dvakrát za sebou zvítězily, prohrály tam jediný z posledních šesti zápasů. „Pamatuji si, jak jsme se Zlínem hráli v Pardubicích naposledy. Zlín odehrál velmi dobré utkání. Každopádně chceme vyhrát a věříme, že to zvládneme. Moc se těšíme na naše fanoušky. Po třech týdnech budeme hrát konečně doma. Věřím, že nám znovu pomůžou a vytvoří další skvělou atmosféru. Musíme hrát trpělivě a dobře bránit. Zároveň být pořád nebezpeční směrem dopředu. Víme o tom, že pokud zvítězíme, vyhneme se přímému sestupu,“ doplnil kouč červenobílých.

Zlín minule v lize prohrál poprvé po 3 zápasech, ale zvítězil v jediném z posledních sedmi kol, venku v lize od předloňského srpna třicetkrát za sebou nezvítězil a se sedmi z celkových 27 bodů v sezoně je nejhorším týmem soutěže na stadionech soupeřů. „Před týdnem jsme ztratili hodně klíčový zápas v Teplicích. Ztrácíme čtyři body na barážové příčky a máme tři zápasy. To je holá skutečnost,“ poznamenal kouč Zlína Pavel Vrba.

„Ševci“ jsou s 12 nerozhodnými výsledky remízovým „králem“ ligy. „Nejsme v situaci, že můžeme taktizovat a hrát na remízu. Budeme to muset otevřít a buď to zvládneme nebo ne. Jiná cesta k záchraně nevede,“ uzavřel.

„V úvodu probereme s expertem Jakubem Podaným dvě chycené penalty Florinem Nițou v Brně. Z hráčů Pardubic se dále zaměříme na Ladislava Krobota a jeho tři jarní trefy. U Zlína si připomeneme jeho poslední zápas v Teplicích a vystoupení trenéra Pavla Vrby na tiskové konferenci po utkání. Nedjeljko Kovinić zaznamenal 3+0 v sezoně, i na to se podíváme,“ řekl moderátor Petr Svěcený.

Nedělní program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME