10.12.2023

Plzeň nastřílela „bůra“ Českým Budějovicím

FC Viktoria Plzeň

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Viktorie deklasovali Dynamo jednoznačně 5:0. Gólostroj domácích, kteří se vrátili na třetí místo tabulky FORTUNA:LIGY, odstartoval Erik Jirka z penalty, o chvíli později se trefil Jan Kliment. Ve druhé půli se prosadili Robin Hranáč, Jhon Mosquera a Pavel Bucha.

Západočechům se na České Budějovice daří, porazili je v sedmém utkání za sebou. Dynamo tone na posledním místě tabulky.

„Chtěli jsme se po těch dvou domácích porážkách trochu rehabilitovat. Měli jsme dneska velkou motivaci a to se s diváky na ligové scéně rozloučit. Měli jsme trochu personální problémy, sestavu jsme ale trefili dobře,“ zhodnotil trenér Plzně Miroslav Koubek v rozhovoru s Davidem Nyčem.

„Jsem obránce a měl bych spíše bránit. Jsem ale samozřejmě rád, když nějaký gól přidám. Dneska byla vzadu nula, což bylo v lize po delší době. Je to hrozně důležité pro psychiku obrany a celého týmu,“ přiznal obránce Robin Hranáč.

„Je mi neskutečno stydno a nejradši bych chodil kanály. Jsem za to samozřejmě zodpovědný, ale jsem hrozně zklamaný za to, co dneska hráči na hřišti odvedli. Takhle se první liga nehraje. Tímto výkonem neporazíte ani třetí ligu nebo divizi. Budeme si to muset asi hodně vyříkat,“ konstatoval naštvaný českobudějovický trenér Tomáš Zápotočný.

Jak hodnotí dnešní zápas brankář Českých Budějovic Dávid Šípoš? „Jsem v rozpacích. Těžko se mi vysvětluje náš dnešní výkon. V týdnu to vypadalo fajn, ale to nikoho nezajímá. Přijde mi, že jsme byli v zápase úplně mimo. A to nejen kluci, ale i já jsem dostal pět gólů. Já jsem brankář a též za to zodpovídám,“ mrzí ho.

FC Viktoria Plzeň – SK Dynamo České Budějovice 5:0 (2:0).
Branky:
18. Jirka z pen., 22. Kliment, 56. Hranáč, 85. Mosquera, 90.+4 Bucha. Rozhodčí: Petřík – Nádvorník, Dobrovolný – Adámková. Žluté karty: Hejda, Mosquera (oba Plzeň). Diváci: 5231.
FC Viktoria Plzeň: Staněk – Hranáč, Hejda, Dweh – Kopic (88. Hašek), Kalvach (83. Paluska), Bucha, Cadu – Jirka (83. Mosquera), Vydra (62. Sýkora) – Kliment (88. Holík). Trenér: Koubek.
SK Dynamo České Budějovice: Šípoš – Sladký (72. Skalák), L. Havel, Králik, Trummer – Suchan, Hubínek (65. Čermák) – Šigut (65. Osmančík), Hellebrand, Alli (85. V. Hora) – Adediran (72. Ondrášek). Trenér: Zápotočný.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME