01.11.2022

Plzeň se rozloučila s Ligou mistrů prohrou s Barcelonou

FC Viktoria Plzeň

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Plzně na závěr hlavní fáze Ligy mistrů doma podlehli favorizované Barceloně 2:4 a ve skupině C prohráli i šesté utkání. Obě branky domácích vstřelil útočník Tomáš Chorý.

Za hosty se v úvodním poločase trefili Marcos Alonso a Ferran Torres. V 51. minutě snížil Chorý z penalty, ale chvíli nato se prosadil znovu Torres. V 63. minutě vstřelil svou druhou branku v utkání také Chorý, konečný výsledek stanovil Pablo Torre.

Úřadující čeští šampioni při čtvrté účasti ve skupině elitní soutěže poprvé vyšli bodově naprázdno. Už před dnešním zápasem bylo jasné, že Viktoria obsadí poslední čtvrté místo a Barcelona skončí v „céčku“ třetí za postupujícím duem Bayern Mnichov – Inter Milán.

Viktoria v šesti duelech dosáhla skóre 5:24, ale negativní rekord skupinové fáze Ligy mistrů dnes překonali glasgowští Rangers, kteří uzavřeli skupinu A s šesti porážkami a skóre 2:22. Předtím bylo nejhorší Dinamo Záhřeb bez bodu a se skóre 3:22 z ročníku 2011/12.

Plzeň zakončila skupinovou fázi Ligy mistrů domácí prohrou 2:4 s Barcelonou. Podala ale sympatický výkon a slovutného soupeře pořádně prověřila. „Nevstoupili jsme do zápasu dobře, soupeř dal brzy gól, ale oklepali jsme se z toho a hráli jsme odvážně. Jednoznačně ale musíme zapracovat na defenzivě,“ prohlásil kouč Michal Bílek v rozhovoru s Radkem Šilhanem.

Tomáš Chorý zazářil na závěr skupinové fáze Ligy mistrů dvěma góly, které ale Plzni nestačily k bodům. Západočeši po sympatickém výkony podlehli Barceloně 2:4. „Vývoj utkání nebyl vůbec špatný, jen jsme dostali zbytečné góly. Barcelonu jsme víc než potrápili, jsem na tým hrdý, nemáme se za co stydět,“ hlásil urostlý útočník. Jaké pro něj byly souboje se stopery Barcelony?

Plzeň se v posledním zápase skupinové fáze srdnatě prala s Barcelonou o zisk bodů, nakonec ale padla 2:4. V pohledném utkání byl hodně vidět Adam Vlkanova. „Jsou strašně silní dopředu, ale do defenzivy mají okénka. Dvakrát jsme to využili a byla tam ještě spousta šancí. Škoda, věřili jsme, že nějaký bod můžeme urvat,“ mrzelo plzeňského špílmachra.

Lukáš Kalvach ve středu plzeňské sestavy sváděl souboje se záložníky Barcelony a svým dílem přispěl k tomu, že Viktoria se se soutěží rozloučila důstojně, byť prohrála 2:4. „Zápas byl z naší strany dobrý. Zasloužili bychom si bodovat, ale bohužel jsme vždycky po vstřeleném gólu hned inkasovali,“ shrnul středopolař Plzně. Co si podle něj Západočeši mohou z letošních soubojů s titány odnést?

FC Viktoria Plzeň – FC Barcelona 2:4 (0:2).
Branky:
51. z pen. a 63. Chorý – 45. a 54. Torres, 6. Alonso, 75. Torre. Rozhodčí: Petrescu – Ghinguleac, Grigoriu (všichni Rum.) – Di Bello (video, It.). Žluté karty: Ndiaye – Gavi, Torre, Torres. Diváci: 11 258.
FC Viktoria Plzeň: Staněk – Holík, Hejda, Pernica, Jemelka (57. Havel) – Kalvach (78. Čermák), Ndiaye (57. Bucha) – Jirka, Vlkanova, Pilař (88. Kronus) – Chorý (79. Bassey). Trenér: Bílek.
FC Barcelona: Peña – Bellerín, Piqué, Alonso, Alba (57. Balde) – Torre (77. Sanz), Kessié (67. Casado), Gavi – Raphinha (77. Dembélé), Fati, Torres. Trenér: Xavi.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME