10.12.2023

Plzeň se utká s Českými Budějovicemi, Slavia vyzve Mladou Boleslav

FK Mladá Boleslav

Redakce O2 TV Sport

Fotbaloví fanoušci se mohou těšit na trojici zápasů FORTUNA:LIGY v rámci nedělního programu na O2 TV Sport. Viktoria se nejprve odpoledne střetne s Dynamem, Slavia pak večer s Mladou Boleslaví. Superstudio s moderátorem Davidem Sobiškem začíná ve 14.30 hodin.

Multidimenze O2 TV Fotbal zavede fanoušky do Teplic, které hostí Olomouc. „Reportérka Denisa Doležalová se přihlásí s aktuálními informacemi o budoucnosti Ondřeje Zmrzlého,“ podotkl David Sobišek.

Neděle 10. prosince od 15.00 hodin: FC Viktoria Plzeň – SK Dynamo České Budějovice

Plzni se doma na České Budějovice daří, vždyť je porazila v osmi zápasech za sebou. „Moc se těším, hrajeme poslední zápas doma v tomto kalendářním roce. Na našem stadionu se nám moc nedaří, chceme to napravit a potěšit naše fanoušky,“ pronesl pro YouTube kanál Viktorie Lukáš Hejda.

Viktoria bodovala ve třech z posledních čtyř utkání. „Viděli jsme, jak Dynamo hrálo na Slavii, kde sehrálo dobrý zápas. Má velmi dobré přechody do útoku. Nesmíme se dívat na to, že v tabulce je poslední. U nás v lize je každý zápas těžký,“ navázal.

Jihočeši naposledy bodovali 7. října, od té doby prohráli pět ligových utkání za sebou. „Minulý víkend jsme kvůli kalamitě nehráli. Doufám, že delší čas na přípravu na zápas s Plzní nám pomohl a v neděli kluci předvedou poctivý výkon jako na Slavii,“ poznamenal pro www.dynamocb.cz trenér Tomáš Zápotočný a vzpomněl na těsnou prohru v Edenu 1:2.

České Budějovice venku dosud získaly pouze jeden bod v tomto ročníku. „Byl jsem se ve středu podívat na dohrávce Plzně s Mladou Boleslaví, takže jsem rád, že jsem naživo viděl, jak Plzeň hraje. Věřím, že když zahrajeme podobně jako na Slavii a budeme ještě trochu nebezpečnější v koncovce, tak bychom si mohli z Plzně odvézt aspoň bod,“ uzavřel kouč Dynama.

Hlavním tématem předzápasových rozborů bude u Plzně její výdělky v evropských pohárech. „S expertem Zdeňkem Folprechtem hru Dynama před a po odchodu Marka Nikla s trenérského týmu,“ uvedl David Sobišek. Reportér David Nyč před utkáním vyzpovídá kouče Jihočechů Tomáše Zápotočného.

Neděle 10. prosince od 18.00 hodin: SK Slavia Praha – FK Mladá Boleslav

Slavia vyzve soupeře, kterého na svém stadionu porazila v sedmi utkáních za sebou. „Každý domácí zápas je super, obzvlášť velký zápas. Pokud chceme být úspěšní, tak s nimi musíme hrát a porazit je. Pikantní je, že tam budou dvě derby za pár dní, tři roky zpátky to bylo podobné,“ uvedl směrem k nedělnímu duelu slávistický kouč Jindřich Trpišovský.

Červenobílí mají s 11 obdrženými brankami nejlepší obranu ligy, teď je čeká souboj s třetím nejlepším útokem soutěže. „Jsem rád, že se potvrzuje, co jsem říkal po prvním zápase, kdy jsme tam vyhráli 1:0. Myslím si, že budou hrát do konce o první čtyřku. Mají perfektně poskládaný tým, dobře to doplnili. Je to mužstvo, co se furt bude zlepšovat,“ prohlásil pro www.slavia.cz.

Mladá Boleslav ve středu podlehla Plzni na svém stadionu 1:3. „Na začátku chvilku hrála Plzeň, chvilku jsme hráli my. Brzo inkasovaný gól se nám podařilo do přestávky dorovnat. Bohužel nám Plzeň z kraje druhé půlky utekla,“ shrnul mladoboleslavský trenér Marek Kulič.

Modrobílí tak prohráli tři z posledních čtyř utkání. „Prohrálo se – stalo se – čeká nás nyní Slavia, jeden z nejlepších týmů u nás, dáme se do kupy a připravíme se. Nebudeme z toho dělat drama,“ dodal.

„Vasil Kušej je jednoznačným tématem číslo jedna u týmu hostí, s experty Antonínem Rosou a Zdeňkem Ščasným se dále pobavíme o Mohamedu Ihattarenovi,“ dodal David Sobišek. Reportérka Tereza Kubíčková doplní aktuální informace přímo z Edenu.

Nedělní program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME