21.08.2023

Rangers rozehrají play off o Ligu mistrů s Eindhovenem

Glasgow Rangers

Redakce O2 TV Sport

Bohužel bez českého zástupce, ale určitě velmi zajímavé souboje nabídne čtvrté předkolo Ligy mistrů. Na Premier Sport 2 mohou fanoušci zhlédnout atraktivní duel Glasgow Rangers – PSV Eindhoven. Utkání má výkop ve 21.00 hodin.

Úterý 22. srpna 2023: Glasgow Rangers – PSV Eindhoven

Oba celky se naposledy střetly vloni, v srpnu 2022 byl úspěšnější celek ze Skotska, jenž sice doma remizoval 2:2, ale v Nizozemsku uspěl 1:0 a postoupil, jedinou branku tehdy vsítil chorvatský reprezentant Antonio-Mirko Čolaka.

Rangers se dostali do play off poté, co ve třetím předkole vyřadili Servette Ženeva. Na domácí výhru 2:1 navázali remízou 1:1 ve Švýcarsku. Poslední zápas sehráli v rámci Skotského ligového poháru, doma přehráli Greenock Morton 2:1.

„Hrajeme každé tři dny, naše očekávání jsou obrovská. A to je to, co chceme. Můžete to nazvat tlakem, ale v úterý večer hraje moje mužstvo proti skvělému týmu v Lize mistrů a máme toho hodně na práci. Je důležité, abychom to přijali a dali tomu všechno,“ řekl pro klubový web trenér Michael Beale.

Dvaačtyřicetiletý manažer od svého listopadového nástupu na Ibrox park neprohrál, na domácí půdě vyhrál patnáct zápasů a ve zbylých dvou remizoval. „V ofenzivě si myslím, že PSV je vynikající tým, má několik velmi dobrých hráčů. Získali cenné posily, mají dobrého trenéra, který má dobré zkušenosti z evropských i domácích lig. Je to těžká výzva a zároveň pro nás skvělá příležitost. Chceme ukázat své kvality a využít každé příležitosti,“ nechal se slyšet.

„Víme, že musíme proti Eindhovenu předvést fantastický výkon, hrajeme proti pravděpodobně nejsilnější straně, proti které jsme dosud mohli nastoupit. Je to velká příležitost pro klub, hráče, fanoušky a všechny… Chceme ukázat svou sílu a připravit si pozici pro odvetu v Eindhovenu,“ dodal.

PSV se mezitím daří pod novým trenérem Peterem Boszem, eindhovenský velkoklub od jeho nástupu do funkce zaznamenal pět výher v pěti zápasech. I on vyhlíží jiskřivé prostředí v Glasgowě: „Fanoušky můžeme umlčet pouze tím, že budeme hrát dobrý fotbal a že jim ukážeme jsme, že to umíme fakt dobře,“ řekl pro www.psv.nl.

Eindhoven postoupil do rozhodující souboje o postup do základní skupiny Ligy mistrů přes Sturm Graz. Doma jej porazil 4:1 a vše stvrdil výhrou 3:1 ve štýrské metropoli. O víkendu povedeným druhým poločasem otočil zápas proti Vitesse. „Nejsme úplně nahoře, ale vyhráváme zápasy, to je důležité,“ uvedl kouč Bosz.

„Bude to ve Skotsku těžké, ale my si jdeme za dobrým výsledkem. Klukům hlavně říkám, jak skvělé je hrát Ligu mistrů UEFA. To je nepopsatelný pocit a my ho chceme prožít,“ uzavřel.

Začátek přenosu: 20.55 hodin. Komentátoři: Vlastimil Kaiser a Tomáš Radotínský.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME