20.02.2023

Repríza finále! Liverpool hostí Real

Liverpool FC

Redakce O2 TV Sport

Tak tenhle zápas bude mít jistě grády. Anfield Road se těší na souboj Liverpoolu s Realem, který jistě nadchne i fotbalové fanoušky na Premier Sport 2. Předzápasové studio s moderátory Liborem Boučkem a Petrem Svěceným začíná ve 20.15 hodin.

Úterý 21. února: Liverpool FC – Real Madrid CF

Tak trošku staří známí si to rozdají o postup do čtvrtfinále Ligy mistrů. Oba protivníci se utkali naposledy 28. května 2022, kdy gólem Viníciuse Júniora v Paříži vyhrál 1:0. Také v roce 2018 v Kyjevě se radoval „Bílý balet“, a to po výhře 3:1. Tehdy se dvakrát prosadil Gareth Bale. Oba soupeři se utkali ještě ve čtvrtfinále 2021, tehdy po výsledcích 3:1 a 0:0 postoupili Madridští.

„Vracíme se nadšení a chceme si počínat tak dobře jako vloni. Bude to velmi náročný zápas. Potřebujeme odehrát dva skvělé zápasy, abychom postoupili. Real nemusí hrát nijak oslnivě, přesto bude mít vždy šanci. Jsem moc rád, že hrajeme osmifinále až teď, a ne před pár týdny. Očekávám, že Anfield bude na nohou,“ řekl pro klubový web kouč Realu Carlo Ancelotti, jemuž budou chybět nemocní záložníci Toni Kroos a Aurélien Tchouameni.

„Myslím, že Madrid a Liverpool svou kvalitu nezměnily. Očekáváme velmi intenzivní hru s velkým tlakem. Hra, kde není moc času se nadechnout, protože se neustále jede naplno. Víme to velmi dobře a jsme na to připraveni,“ nechal se slyšet.

Liverpool na podzim ve skupině začal porážkou 1:4 s Neapolí, ale pak zvítězil pětkrát v řadě. Po špatném vstupu do nového kalendářního roku „Reds“" vyhráli poslední dva ligové duely a poskočili na osmé místo.

„Potřebujeme odehrát dva skvělé zápasy, abychom postoupili. Real nemusí hrát nijak oslnivě, přesto bude mít vždy šanci. Jsem moc rád, že hrajeme osmifinále až teď, a ne před pár týdny. Očekávám, že Anfield bude na nohou,“ uvedl liverpoolský trenér Jürgen Klopp pro www.liverpoolfc.com.

„Při posledním finále jsme mohli vidět, jak zkušený Madrid je, jak málo se druhý tým dostane do šance. Neztrácejí sebevědomí během jediné vteřiny, vědí, že jejich šance přijde,“ dodal směrem k soupeři.

Moderátorská dvojice Petr Svěcený – Libor Bouček přivítá ve svém studiu experty Miroslava Jirkala a Tomáše Ujfalušiho. „V úvodu našich rozborů si připomeneme vzájemné finále a rozebereme, proč jej Real získal. Podíváme se na nedobré výsledky Liverpoolu v tomto ročníku a na druhé sezony Carla Ancelottiho,“ nechal se slyšet.

Začátek studia: 20.15 hodin. Moderátoři: Libor Bouček a Petr Svěcený. Hosté: Miroslav Jirkal a Tomáš Ujfaluši. Komentátoři: Vlastimil Kaiser a Tomáš Radotínský.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME